Ce se întâmplă cu tratamentele bolnavilor cu hepatita C?

156
Ce se întâmplă cu tratamentele bolnavilor cu hepatita C? - doctor-1518704516.jpg

Articole de la același autor

 Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății ca, în cadrul noului contract cost-volum-rezultat, să ia în considerare accesul la tratamentul fără interferon pentru toți pacienții care suferă de hepatita C, indiferent de stadiul în care se află.


"Deși președintele CNAS a declarat public că au fost inițiate demersurile pentru negocierile noului contract cost-volum-rezultat, până la acest moment autoritățile nu au informat în niciun fel pacienții despre forma și modul în care se va desfășura acest nou contract. Atragem atenția cu privire la riscul păstrării actualelor prevederi, situație în care pacienții nu au acces la toate terapiile inovatoare din piață. Considerăm că această problemă poate fi reglată prin implementarea unui sistem în care să existe mai mulți câștigători'', a declarat Marinela Debu, președinte APAH-RO. Reprezentanții APAH-RO spun că o întârziere a procedurilor privind implementarea noului contract cost-volum-rezultat este inevitabilă în acest moment, ceea ce va duce automat la întreruperea tratamentului pentru pacienții cu hepatita C.


"Sperăm ca autoritățile competente să trateze cu toată seriozitatea propunerea APAH-RO, făcută în repetate rânduri, în ceea ce privește încheierea contractelor pe perioade mai lungi (mai mult de un an) pentru a exista predictibilitate", se precizează în comunicat.


În luna septembrie a anului trecut a existat în cadrul CNAS inițiativa de modificare a reglementărilor privind contractele cost-volum-rezultat (proiectul de ordin al ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr 3/1/2015 privind modelul de contract, metodologia de negociere, încheiere și monitorizare a modului de implementare și derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat). Au trecut aproape cinci luni de la dezbaterea organizată de către CNAS, iar rezultatele, respectiv intențiile autorităților cu privire la viitorul contract-cost-volum-rezultat, nu sunt publice, se mai arată în comunicatul semnat de președintele APAH-RO.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Februarie 2018
Stire din Sănătate : Conflictul - o luptă identitară
Marţi, 13 Februarie 2018
Stire din Sănătate : Donare de sânge la Năvodari
Pagina a fost generata in 1.1352 secunde