Ce suplimente alimentare se pot da copiilor

262
Ce suplimente alimentare se pot da copiilor - suplimentealimentarecopii-1352479521.jpg
Deși sunt testate și controlate după lege, suplimentele alimentare nu pot fi administrate copiilor decât la recomandarea medicului, după controlul sănătății acestuia. Acestea se prescriu pe categorii de vârste și pot fi prescrise încă din primii ani de viață. Atenție însă! A administra un supliment alimentar unui copil nu înseamnă că trebuie să îl îndopăm de medicamente. Este o diferență uriașă între produsele care pot fi prescrise copiilor și cele pentru adulți.


"Există două mari categorii de suplimente alimentare de care trebuie să ținem cont: fie siropurile sau vitaminele care intră în categoria aceasta, fie preparatele din borcănașele de superfood, comercializate în magazine, care pot fi recomandate de medicul pediatru", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatrie la Clinica Rizea din Constanța. 

Medicul mai explică și faptul că, în categoria suplimentelor alimentare, intră și anumite medicamente pentru adulți și că notificarea acestora este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății după reguli stricte. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Vitamina D tratează rahitismul
Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Situația cazurilor de TBC de la Constanța
Pagina a fost generata in 1.2795 secunde