Ce hăinuțe sunt potrivite pentru copii în sezonul rece

338
Ce hăinuțe sunt potrivite pentru copii în sezonul rece - hainepentrucopiiinsezonulrece-1352479476.jpg
Tranziția de la un sezon la altul este destul de greu suportată de toată lumea, iar când vine vorba de copii, situația este cu atât mai delicată. Pe lângă grija pentru confortul termic al celor mici, părinții trebuie să acorde importanță și regulilor care să îi ferească de răceli sau alte afecțiuni specifice sezonului rece.

Vremea capricioasă poate da bătăi de cap părinților, care nu mai știu când și cât timp să planifice o plimbare care să nu le afecteze sănătatea copiilor. Medicii recomandă însă ca plimbările cu copiii să fie raportate în primul rând la temperatură. Așadar, în zilele însorite, părinții își pot scoate micuții în aer liber chiar și câteva ore pe zi. Condiția este ca îmbrăcămintea să fie adecvată momentului din zi la care sunt scoși afară.

"Este mai bine ca micuții să fie îmbrăcați cu mai multe straturi subțiri de haine decât câteva groase, pentru a evita supraîncălzirea și pentru a putea adapta cu ușurință îmbrăcămintea copilului la condițiile schimbătoare de afară", explică dr. Oana Barbu, medic specialist în cadrul sec-ției de pediatrie a Spitalului ISIS.

Plimbări mai scurte pe vreme rece

Deoarece condițiile meteo nu sunt întotdeauna dintre cele mai prietenoase, nu trebuie neglijate momentele când afară plouă sau este ceață și umezeală, nerecomandate pentru ieșiri.

"Este recomandat ca părinții să evite să scoată copiii afară atunci când este umezeală, cea-ță sau ploaie, să nu neglijeze anumite semne ale sugarului și copilului mic și să se adreseze din timp medicului, fiindcă, din păcate, am întâlnit micuți care au ajuns în cadrul serviciului de urgență pediatrie cu afecțiuni respiratorii severe care au necesitat o conduită intraspitalicească specială", a mai precizat dr. Oana Barbu.

Suntem în plin sezon de viroze

Medicii recomandă măsuri de precauție pentru evitarea îmbolnăvirilor și evitarea zonelor foarte aglomerate în care să îi expună pe cei mici, dar și o igienă adecvată a mâinilor

după fiecare plimbare. Din păcate, recomandările nu sunt întotdeauna suficiente încât să îi ferească de boli, astfel că din ce în ce mai multe cazuri de viroze, răceli sau chiar infecții respiratorii au fost înregistrate în ultima perioadă în spitalele constănțene. Banalele răceli se pot transforma în afecțiuni respiratorii grave care uneori, pe lângă tratamentul medicamentos, pot necesita spitalizare.

Dr. Oana Barbu, medic specialist în cadrul secției de pediatrie a Spitalului Privat Isis, ne informează că numărul spitalizărilor și adresărilor a crescut, în special, la preșcolarii și copiii cu vârste între 1-3 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2209 secunde