Educația prenatală aduce sfaturi obiective viitoarelor mămici

325
Educația prenatală aduce sfaturi obiective viitoarelor mămici - exercitiilamazepentrugravide-1352479609.jpg
Cursurile de educație prenatală susțin ideea că o gravidă bine informată și care are atât o stare fizică și psihică bună va reuși să facă fața cu brio venirii pe lume a copilului său. De aceea, premiza de la care pornesc este varietatea de opțiuni de a naște și a crește un copil. Și nu sunt uitați nici viitorii tătici, care sunt la fel de importanți atunci când vine vorba de implicarea în creșterea unui copil.


Tehnicile care sunt predate în cadrul cursurilor sunt menite să ajute viitoarele mame să reziste cu mai multă eficiență diferitelor provocări pe care le întâmpină în timpul travaliului, nașterii și în perioada postpartum, atât ca proaspete mămici, cât și ca partenere de viață cu noi responsabilități. 

Asistent Anamaria Bumb, educator prenatal Lamaze în cadrul Spitalului ISIS, explică și importanța posturii corecte în ultimul trimestru de sarcină pentru prevenirea problemelor de circulație a gravidei. Astfel, dacă o gravidă are de stat multă vreme în picioare, trebuie să respecte următoarele recomandări: să poarte o gleznieră pentru sarcină, să efectueze zilnic o serie de exerciții ale brațelor și să aibă o poziție a mâinilor nesolicitantă, să își țină genunchii relaxați și mușchii abdominali fermi printr-o poziție dreaptă a coloanei. 

"Dacă timpul vă permite, faceți exercițiul balansului pelvian din poziția în patru labe. Aceasta reduce presiunea exercitată de uter asupra vaselor de sânge din bazin și abdomen", explică asistentul prenatal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Ca gravidă, mă simt hărțuită!"
Pagina a fost generata in 1.1216 secunde