Femeile din comuna Mircea Vodă, învățate cum să lupte împotriva cancerului de sân

498
1
Femeile din comuna Mircea Vodă, învățate cum să lupte împotriva cancerului de sân - isissicanceruldesan-1352477455.jpg
La solicitarea autorităților locale din Mircea Vodă, medicii din cadrul Spitalului Privat Isis și membrii Asociației Clubul Isis se află, sâmbătă, 10 noiembrie, la sediul Căminului Cultural Mircea Vodă, unde desfășoară o acțiune de informare privind prevenția și conștientizarea privind cancerul de sân.


Cu această ocazie, dr. Viorel Cristurean, medic ginecolog, le explică femeilor din comuna Mircea Vodă tehnica autoexa-minării sânilor, care reprezintă modul cel mai rapid și la îndemână pentru a depista orice fel de schimbare apărută la sân. Totodată, femeile primesc și alte recomandări pentru a depista și reduce riscul pentru cancer de sân, informații legate de serviciile medicale și sociale disponibile în zonă. 

Coordonatorul proiectului este dr. Mohamed Zaher, managerul Spitalului Isis, iar coordonatorul științific este dr. Dana Pleș, medic primar oncolog. 

"Acesta este cel mai nou proiect al Spitalului Isis pe care suntem onorați să-l derulăm și pe care ne propunem să-l dezvoltăm pe raza județului Constanța", a afirmat dr. Mohamed Zaher. 

Cancerul la sân este cea mai răspândită formă de cancer în rândul femeilor din întreaga lume. La fiecare 69 de se-cunde, o femeie moare din cauza acestei boli, iar la fiecare 24 de secunde, o persoană este diagnosticată cu ea. 

În România, anual sunt diagnosticate 6.500 de cazuri noi de cancer de sân, iar din păcate, în momentul depistării, 85% dintre ele sunt deja în stadii avansate. 

"Această situație este urmarea faptului că boala este asimp-tomatică în stadiile incipiente, dar mai ales modului în care se raportează femeile din țara noastră la ea: cele mai multe se gândesc că nu li se poate întâmpla lor, le este teamă sau refuză să meargă la control, motivând că se simt bine. Cancerul la sân poate fi tratat și chiar vindecat complet dacă este descoperit la timp. Rata de supraviețuire este de aproape 100%, dacă diagnosticarea se face în stadii incipiente", a afir-mat dr. Dana Pleș. 


Comentează știrea

カシオ 腕時計 gps
5 septembrie 2014
カシオ 腕時計 gps

every year the number of buyers is increasing regularly. These automobiles are the true example of advanced technology and latest style. People who are not able to buy brand new vehicles can easily purchase used or second hand vehicles. Due to its bigger size カシオ 腕時計 gps http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-15.html

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Cum prevenim apariția cancerului
Pagina a fost generata in 0.2652 secunde