Rețete pentru pici: șarlotă cu mere

526
Rețete pentru pici: șarlotă cu mere - retetepentrupicisarlotacumere-1352479666.jpg
Fie că sunt dulci sau acrișoare, roșii sau galbene, piața este plină de o categorie variată de mere care mulțumește toate gusturile. Iată o rețetă gustoasă al cărei preparat principal este mărul.


Aveți nevoie de: 3-4 mere, o linguriță de suc de lămâie, două linguri zahăr brun, o cană de făină, o cană de zahăr tos, patru linguri de unt nesărat, patru linguri de ulei, două ouă, o linguriță de extract de vanilie, o linguriță de scorțișoară și zahăr tos presărat deasupra. 

Mod de preparare: preîncălziți cuptorul la 191 grade Celsius. Decojiți merele și le scoateți miezul. Apoi le veți tăia în inele subțiri și le veți pune într-un bol. Le stropiți cu suc de lămâie și le dați deoparte. Între timp, ungeți o tavă de copt cu diametrul cu unt. Într-un castron, mixați împreună unt, zahăr tos și ulei până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați vanilia și ouăle continuând să amestecați. Completați cu făină și scorțișoara și omogenizați. Așezați în tava de copt inelele de mere și apoi acoperiți cu zahăr brun și turnați aluatul pe care îl neteziți cu o spatulă. Coaceți totul timp de 25-30 minute. După ce prăjitura este gata, lăsați-o să se răcească timp de câteva minute și apoi presărați zahărul tos pe deasupra.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Pilaf cu pui și roșii
Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Diverse : Pui cu migdale
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Biscuiți de turtă dulce
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Cartofi  cu ou și spanac
Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă culinară spaniolă
Pagina a fost generata in 1.236 secunde