Rețete pentru pici
Pilaf cu pui și roșii
430
Ingrediente: o lingură ulei de măsline, o ceapă tocată mărunt, doi căței de usturoi zdrobiți, 500 g roșii tocate, o lingură pastă de tomate, o jumătate de linguriță zahăr, 230 g orez cu bob lung, 190 ml supă de pui, 60 g măsline fără sâmbure, 800 g piept de pui, o lingură pătrunjel tocat.
Mod de preparare: Încingeți uleiul într-o oală la foc mare și puneți ceapa și usturoiul la călit timp de trei minute. Adăugați roșiile, pasta de tomate, zahărul și sarea și amestecați. După ce dă în clocot, reduceți focul la mi-nim, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Adăugați apoi supa și orezul și amestecați. Lăsați să fiarbă timp de 20 de minute cu vasul acoperit. Încorporați măslinele și asezonați cu sare. Între timp, încingeți un grătar, ungeți puiul cu puțin ulei de măsline, condimentați-l și apoi rumeniți-l pe grătar câte cinci minute pe fiecare parte. Tăiați puiul fâșii, puneți pilaful în farfurii, așezați fâșiile de pui pe deasupra și decorați cu pătrunjel.
Mod de preparare: Încingeți uleiul într-o oală la foc mare și puneți ceapa și usturoiul la călit timp de trei minute. Adăugați roșiile, pasta de tomate, zahărul și sarea și amestecați. După ce dă în clocot, reduceți focul la mi-nim, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Adăugați apoi supa și orezul și amestecați. Lăsați să fiarbă timp de 20 de minute cu vasul acoperit. Încorporați măslinele și asezonați cu sare. Între timp, încingeți un grătar, ungeți puiul cu puțin ulei de măsline, condimentați-l și apoi rumeniți-l pe grătar câte cinci minute pe fiecare parte. Tăiați puiul fâșii, puneți pilaful în farfurii, așezați fâșiile de pui pe deasupra și decorați cu pătrunjel.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Marţi, 25 Octombrie 2011