Ceaiul de anghinare ajută la detoxifierea ficatului

498
Ceaiul de anghinare ajută la detoxifierea ficatului - ceaideanghinare-1623847548.jpg

Articole de la același autor

Mulți oameni nu știu că ceaiul de anghinare are proprietăți antioxidante puternice, fiind un hepatoprotector excelent, datorită cantității mari de cinarină. În același timp, anghinarea ajută la detoxifierea ficatului și este bogată în minerale esențiale. Specialiștii spun că, din punct de vedere nutrițional, aceasta conține proteine (4%), grăsimi (0,1%) și carbohidrați (15%). Ca urmare, ceaiul de anghinare poate fi utilizat ca adjuvant în protejarea celulei hepatice, în menținerea concentrației normale a colesterolului și a grăsimilor din sânge sau în reglarea tranzitului intestinal.

Indicat este ca ceaiul să nu se utilizeze fără recomandarea medicului specialist. Cum se prepară? Se fierb 250 ml de apă și atunci când clocotește se adaugă o lingură cu plante uscate. După aceea, se lasă la infuzat timp de 15 minute, în apă fierbinte, apoi se strecoară și se bea dimineața, pe stomacul gol sau cu 30 de minute înainte de masă.

Conform recomandărilor și în funcție de scopul pentru care este folosit, se consumă cel mult 2-3 căni de ceai de anghinare pe zi. Dintre beneficiile sale asupra sănătății amintim doar câteva: menținerea funcțiilor hepatice; menținerea structurii celulelor hepatice în fața radicalilor liberi și a mucoasei intestinale; echilibrarea nivelului de colesterol din sânge. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5285 secunde