Sfatul medicului - Anomaliile dentare la copii pot fi prevenite prin controale repetate

324
Sfatul medicului - Anomaliile dentare la copii pot fi prevenite prin controale repetate - anomaliidentare-1623847518.jpg

Articole de la același autor

La vârsta copilăriei, anomaliile de creștere dentară pot fi prevenite sau tratate, atât timp cât sunt descoperite la timp, de aceea nu este bine să așteptați până când le ies toți dinții permanenți. Potrivit dr. Lavinia Stancu, în dentiția mixtă (între 6 și 12 ani) pot fi anticipate ce probleme pot apărea și aveţi posibilitatea de a le trata. La această vârstă tratamentele de ortopedie dento-facială sunt mai scurte și mai ușor de suportat de către copil. Scopul este obținerea unei danturi funcționale, adică a unei mușcături corecte.

Cum vă daţi seama că cel mic se confruntă cu astfel de probleme? Pe la 3-4 ani, trebuie să începeți să vedeți un spațiu între dințișorii de lapte. Dacă aceștia sunt ca perluțele, frumos aliniați, fără spații între ei, categoric copilul va avea probleme de înghesuire dentară la dinții permanenți, aceștia fiind mai mari, nu vor avea loc să iasă.

Momentul evaluării ortopedice și ortodontice este în jurul vârstei de șase ani. Astfel, în perioada de creștere, în dentiția mixtă, puteți să stimulați creșterea oaselor, în așa fel încât să faceți loc pentru toți dinții și să nu ajungeți ulterior la extracții dentare. Dacă înghesuirea este mică și constatați că se va obține spațiu din creșterea naturală, nu este cazul să faceți tratament, dar trebuie să urmăriți permanent evoluția, prin controale regulate. De asemenea, este necesar a se verifica dacă este în regulă erupția dinților, ritmul, poziția în care ies. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0898 secunde