Ceaiul verde tratează ochii umflați

808
Ochii umflați pot fi consecința unei moșteniri genetice sau a unui stil de viață nesănătos. În cel de-al doilea caz, problema ochilor umflați poate fi reme-diată relativ ușor prin adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Somnul este un factor foarte important în remedierea aces-tei probleme. După mai multe ore în fața computerului sau a televizorului, ochii obosesc și cel mai probabil se vor umfla. Un somn de șapte-opt ore este cel mai eficient tratament cosmetic în rezolvarea problemelor tenului și în ceea ce privește eliminarea pungilor care se formează sub ochi.

De asemenea, un regim alimentar echilibrat furnizează organismului ingredientele naturale de care are nevoie pentru a funcționa la parametrii optimi și pentru ca pielea, inclusiv cea din jurul ochilor, să fie hidratată și elastică. Consumați în fiecare zi legume și fructe, astfel încât organismul dumneavoastră să primească nece-sarul de minerale și vitamine care sunt esențiale în menținerea sănătății pielii. Dacă aveți în mod regulat probleme cu ochii umflați, consumați alimente bogate în potasiu, precum roșii, castraveți și pepene roșu.

Totodată, este recomandat să renunțați la consumul de alcool și țigări și să reduceți cantitatea de sare pe care o consumați. Acești trei factori contribuie la deteriorarea pielii, favorizează apariția ridurilor, a pungilor de sub ochi și a cearcănelor.

Un remediu foarte bun pentru a scăpa de pungile de sub ochi este castravetele. Aplicați pe pleoape două felii de castravete rece și lăsați-le să acționeze timp de 20 de minute. Castraveții sunt eficienți și în combaterea cearcănelor.

Pe de altă parte și săculeții reci cu ceai verde reprezintă o soluție pentru a scăpa de pungile de sub ochi și de cearcăne. Ceaiul verde acționează ca un antiinflamator natural și redă imediat pielii un aspect frumos. Săculeții de ceai se bagă în apă, se scot, se storc ușor și apoi se bagă două minute la congelator, după care se scot și se aplică pe pleoape, unde trebuie menținuți circa cinci minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3285 secunde