De ce se umflă picioarele vara?

1888
De ce se umflă picioarele vara? - picioareumflate-1313936182.jpg
Cu siguranță ați observat de multe ori că, atunci când este foarte cald, vi se umflă picioarele. Întreaga gleznă, talpa și chiar și degetele sunt vizibil umflate, iar senzația, chiar dacă este temporară, este destul de neplăcută, uneori chiar dureroasă. Pe vreme călduroasă, anumite părți ale corpului rețin apa în exces și se umflă. Afecțiunea poartă numele de edem de căldură și apare în mod special atunci când, din cauza căldurii, vasele de sânge se dilată, iar persoana în cauză menține mult timp pozițiile stând în picioare sau în șezut. Rezultatul este retenția de lichid în zona membrelor inferioare.

Mișcare la birou

Edemul periferic este des întâlnit și este, de cele mai multe ori, mai degrabă un aspect inconfortabil, decât o stare gravă de sănătate. Pentru a preîntâmpina edemul declanșat de vremea caldă, încercați să evitați temperaturile înalte, cât mai mult posibil și să nu stați prea mult timp jos sau în picioare, fără să faceți mișcare deloc. Chiar și atunci când sunteți la birou, ridicați-vă din când în când și faceți câțiva pași pentru a vă dezmorți picioarele. Dacă acest lucru nu este posibil mișcați picioarele și ridicați-le de la sol câțiva centimetri.

De asemenea, consumul de sare predispune la retenția de apă. De aceea este bine să se limiteze aportul de sare, mai ales pe vremea caldă, pentru păstrarea unui echilibru sănătos al sănătății organismului.

Ciorapii medicinali ajută

Dacă totuși vi s-au umflat picioarele, nu le țineți pe loc, în aceeași poziție. Mișcați-le, faceți exerciții fizice. Acestea vor ajuta inima să pompeze lichidele care în lipsa activității fizice, s-au acumulat în zona membrelor inferioare. De asemenea, ciorapii medicinali, care au rol de susți-nere, pot reduce simptomul.

Semne de boală

Deși edemul este un simptom des întâlnit, acesta poate fi, uneori, semnul unei afecțiuni mai grave. În cazul în care alături de picioarele umflate apare și febra, se diminuează cantitatea de urină sau ați suferit în trecut ori în prezent de boli hepatice, ar fi bine să solicitați asistență medicală. Și o femeie însărcinată ar trebui să anunțe medicul dacă edemele apar brusc sau se agravează. În plus, oricine ar trebui să apeleze serviciul medical de urgență în cazul în care măsurile luate la domiciliu nu reduc deloc tumefierea, dar mai ales în cazul în care acestor manifestări se asociază dificultățile de respirație sau durerile în piept.

Remedii acasă

Compresele cu oțet, prin alternare, una caldă, alta rece ajută la dezumflarea picioarelor. Amestecați două părți egale de apă și oțet pe un prosop, pe care să-l aplicați în jurul picioarelor timp de cinci minute. Repetați procesul de trei ori.

Efecte miraculoase au și melasa și semințele de anason. Fierbeți în 250 ml de apă o jumătate de lingură de melasă și o lingură de anason, până când rămâne jumătate din amestec. Beți compoziția respectivă în trei-patru reprize pe zi. Tratamentul este eficient inclusiv în cazul femeilor însărcinate care suferă de acest

inconvenient.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3157 secunde