Ceara din urechi poate fi îndepărtată prin mai multe metode

102
Ceara din urechi poate fi îndepărtată prin mai multe metode - cearaurechi-1623349217.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, ceara urechii se usucă și cade în mod natural, dar sunt și situații în care este nevoie de puțin ajutor. Cei mai mulți dintre oameni încearcă să îndepărteze ceara, dar adevărul este că urechile au nevoie de ea. De ce? Pentru că această ceară naturală ajută la prinderea prafului și a altor obiecte străine, ceea ce ajută la prevenirea infecției. Cum știți că aveți prea multă ceară și ce puteți să faceți în legătură cu acest lucru? Potrivit dr. Sorina Martinescu, ceara se poate acumula în urechi datorită unor varietăți de factori.

Printre aceștia, cei mai importanți ar putea fi modul în care sunt modelate urechile, modul specific în care corpul secretă ceară, vârsta, utilizarea aparatelor auditive sau dopurilor pentru urechi și încercărilor nereușite de a îndepărta ceara. Se prea poate că de fapt, folosind acel tampon de bumbac în ureche, să împingeți ceara mai departe pe canalul urechii, unde se poate bloca și întări. Ca urmare, aveți grijă la aceste simptome de acumulare: scăderea auzului, amețeală, durerile de urechi, mâncărimi, senzația de ureche înfundată, țiuituri în ureche.

Așadar, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră atunci când observați semne de acumulare de ceară. Acesta va putea să vă curețe în siguranță ceara din urechi. Modalitățile prin care un medic poate elimina cerumenul: îndepărtează ceara manual cu instrumente speciale, cum ar fi o lingură pentru chiuretă, prin spălarea urechii cu apă caldă, soluție de bicarbonat de sodiu sau alte irigații sau picături pentru a sparge ceara. De asemenea, se poate folosi un instrument de aspirație pentru a îndepărta ceara acumulată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7108 secunde