Cele 10 porunci pentru o zi liniștită. Medicul Vlad Ciurea ne învață cum să fim sănătoși și energici

984
Cele 10 porunci pentru o zi liniștită. Medicul Vlad Ciurea ne învață cum să fim sănătoși și energici - agfzad00mzg0zjczodjimtyymmy1ndri-1671294009.jpg

Articole de la același autor

Prof. Vlad Ciurea, un neurochirurg reputat, ne învață ce trebuie să facem pentru a fi sănătoși și energici. Sunt zece porunci de la care medicul nu s-a abătut în viața sa și pe care le recomandă românilor, scrie stiripesurse.ro 


Totodată, acesta a dezvăluit și un secret în legătură cu consumul de slănină de porc.  Invitat în cadrul podcast-ului lui Damian Drăghici, specialistul a arătat care sunt cele zece reguli după care și-a ghidat viața.


Sunt cele zece porunci, nu cele din Biblie, ci alte 10 pentru organismul meu", a explicat medicul.


1. Trezirea cât mai de dimineață. Încep la 5, 5.30 maximum.


2. Deschizi geamul și inspiri aerul pentru ca oxigenul să meargă în creier, în inimă.


3. Un pahar cu apă, două pahare cu apă, apă plată, fără alte medicamente, fără nimic. Încetișor, nu vă grăbiți.


4. Dușul de dimineață.


5. Fără breaking news, ci puneți o melodie plăcută, ce vă place mai mult.


6. Micul dejun. Chiar dacă îi spune „mic”, încercați să stați la masă, încercați să îl luați în liniște, nu pe fugă. De mâncat lucruri cât mai plăcute, să-i placă creierului. Noi micul dejun îl luăm pentru stomac pentru a porni tot organismul.


7. Deplasarea spre serviciu. Nu trebuie făcură în fugă și în claxoane, e o greșeală totală! Apoi toate lucrurile se aranjează de-a lungul zilei”, a spus Vlad Ciurea.


Următoarele trei porunci se referă la masa de prânz, la cină și la consumul de ecrane de care abuzăm zilnic.


8. Nu faceți exces de telefonie mobilă și de calculator. A trecut o oră, ne uităm pe fereastră, ieșim puțin afară.


9. Masa de prânz trebuie să fie foarte ușoară, iar masa de seară trebuie să fie, de asemenea, ușoară.


10. Cina trebuie să fie urmată de duș și ”nani”. În timpul somnul, organismul funcționează și curăță funcțiile neurale care pot merge peste noapte și creează o stare de bine pentru a doua zi”, a spus medicul.


În ce constă secretul


Întrebat despre cât de sănătos este consumul de slănină cu ceapă, medicul Ciurea a spus că secretul stă în cantitatea pe care o consumăm.


„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer. Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile  feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!


Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.


Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.


Sursa: stiripesurse.ro 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Decembrie 2022
Stire din Sănătate : Creme sau loțiuni de corp?
Pagina a fost generata in 0.5111 secunde