Cele mai frecvente boli cu care se confruntă copiii vara

125
Cele mai frecvente boli cu care se confruntă copiii vara - bolicopii-1621883931.jpg

Articole de la același autor

Vara, în special, cei mici îşi schimbă rutina şi activităţile obişnuite, intră în vacanţă, merg la plajă, la piscină, petrec mai mult timp în aer liber, iar riscul afecţiunilor medicale specifice acestui sezon este tot mai ridicat. În primul rând, a precizat dr. Mihaela Sandu, ei se confruntă cu episoade de gastroenterită, care se manifestă prin dureri abdominale, vărsături, diaree, febră. Toate acestea sunt provocate de bacteriile prezente în alimente sau lichide contaminate, cum este, de exemplu, salmonela. Tocmai de aceea, este necesar a vă menţine copiii hidrataţi şi să le oferiţi alimente bogate în vitamine, fructe şi legume.

Apoi, mare atenţie la soare, întrucât insolaţia şi arsurile solare nu afectează doar pielea, „Din păcate, micuţii se plâng, deseori, de dureri de cap şi de stomac. Aşa că, încercaţi să evitaţi pe cât posibil expunerea la soare fără protecţie solară între orele 11.00 -16.00, hidrataţi-vă suficient şi purtaţi haine din bumbac, care lasă pielea să respire mai mult”, a precizat medicul.

O altă boală cu care se confruntă vara este otita externă, cauzată de apa contaminată a bazinelor. Copilul simte o durere puternică în ureche, care creşte în intensitate atunci când este atinsă. Ca urmare, se recomandă folosirea dopurilor de silicon sau picături de glicerină înainte de scufundare şi o igienă corectă a urechilor. La rândul său, faringoamigdalita este o afecţiune declanşată de diferite bacterii, care se manifestă prin febră, iritaţie severă şi durere la nivelul faringelui, amigdale umflate. De asemenea, copilaşii pot suferi de conjunctivă. Aceasta se manifestă prin inflamarea părţii superioare a ochiului, iritaţie, lăcrimare, senzaţie de corp străin în ochi. În acest sens, se recomandă utilizarea ochelarilor de soare şi îngrijirea atentă a ochilor. (M.Ş.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1403 secunde