Cercetătorii australieni au descoperit un nou medicament împotriva bolii Alzheimer

225
Cercetătorii australieni au descoperit un nou medicament împotriva bolii Alzheimer - medicamente-1438340582.jpg

Articole recomandate

Cercetătorii australieni au descoperit o nouă formă de medicament, folosit în tratarea bolii degenerative a creierului Alzheimer, care a oferit primele semne că ar putea fi de patru ori mai eficient decât cea de Donepezil, folosită în prezent, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Medicamentul, cunoscut sub numele 'Anavex 2-73', a avut efect pozitiv asupra 10 pacienți din 12, conform studiului realiat la spitalul Alfred Health.

Cei care vor beneficia primii de acest medicament vor di cei din statul austalian victoria, au anunțat cercetătorii.

Conducătorul studiului, Steve Macfarlane, a fost "prudent optimst" în ceea ce privește evoluția și semnele timpurii ale noului tratament asupra pacienților.

"Acest medicament pare să îmbunătățească markerii electrici de patru ori mai mult decât nivelul medicamentului donepezil (Aricept)", a spus Macfarlane.

Nivelul îmbunătățirii stării de sănătate al pacienților care au folosit noul tratament în 36 de zile a fost mai mare decât cel oferit de onepezil în șase luni de administrare.

Rezultatele complete ale studiului australian sunt așteptate să fie făcute publice la sfârșitul acestui an, informează Xinhua.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7394 secunde