Cerealele integrale, sursă importantă de antioxidanți

448
Cerealele integrale, sursă importantă de antioxidanți - 5d8fddcbbee1143b186fa89e2c04d83e.jpg
Nutriționiștii susțin că cerealele integrale reprezintă o alegere benefică pentru o alimentație echilibrată deoarece sunt o sursă importantă de nutrienți, precum fibre, vitamine, minerale, antioxidanți, esențiali în alimentația tuturor persoanelor, indiferent de vârstă.
Cerealele integrale sunt bogate în nutrienți cu proprietăți antioxidante, precum vitamina E și seleniu, care se găsesc în germenul bobului de grâu. Studiile științifice au demonstrat că un consum zilnic de cereale integrale, alături de o alimentație echilibrată, ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi. De asemenea, in vitro s-a observat că antioxidanții din produsele pe bază de cereale integrale au o activitate similară cu cea a unor fructe sau legume.
Antioxidanții din plante sunt asociați cu reducerea riscului de apariție a anumitor boli, inclusiv a bolilor cardiace și a cancerului. "Consumul a cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi, ca parte a unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos, contribuie semnificativ la aportul de nutrienți esențiali necesari unei bune funcționări a organismului. Cerealele integrale pot fi consumate începând de la micul dejun, cea mai importantă masă a zilei", declară Elena Casapu, specialist Nestlé în nutriție.
Studiul privind concentrația de antioxidanți a diferitelor cereale arată că cea mai mare cantitate de antioxidanți se găsește în făina integrală din orz, după care urmează făina albă de porumb, făina integrală de ovăz, făina integrală de grâu și nu în ultimul rând făina integrală de orez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Farmacia naturii
Marţi, 27 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Piersicile alungă oboseala
Marţi, 27 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Primul ajutor în caz de înec
Pagina a fost generata in 3.0098 secunde