Concurs Chimicalele din produsele cosmetice sunt periculoase pentru femeile tinere

499

Articole recomandate

Anumite substanțe chimice prezente în cosmetice și produse de îngrijire corporală sunt periculoase pentru femeile tinere, potrivit unui raport al organizației non-profit Environmental Working Group (EWG), prezentat de presa americană de specialitate.
Cercetătorii americani avertizează asupra problemelor de sănătate care pot fi provocate de răspândirea tot mai mare a substanțelor chimice.
Studiul a fost făcut pe probele de sânge și urină la câteva zeci de tinere din 18 orașe americane, care au fost testate pentru descoperirea a 25 de substanțe chimice. În probele recoltate au fost descoperite 16 chimicale, din categoriile de ftalați, triclosan, parabeni și musk. Toate cele patru categorii de ingrediente au fost asociate, potrivit testelor de laborator, cu apariția cancerului.
Fiecare tânără avea între 10 și 15 chimicale în corpul său, nouă dintre acestea fiind comune tuturor tinerelor testate, se precizează în raportul EWG.
Cercetătorii avertizează și asupra faptului că tinerele folosesc cosmetice ce conțin anumite substanțe chimice care afectează sistemul hormonal, deoarece corpul lor este încă în creștere. Potrivit studiului EWG, prezența chimicalelor în corp nu reprezintă o surpriză în cazul femeilor tinere, care folosesc, în medie, 17 produse pe zi, cu 174 de ingrediente.
"Chimicalele respective pot dăuna hormonilor, deci nu ar trebui să fie utilizate la producerea cosmeticelor folosite de milioane de tinere", a concluzionat unul dintre cercetători, Rebecca Sutton.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.782 secunde