Chiparosul este de folos în ameliorarea simptomelor răcelii și a dificultăților circulatorii

117
Chiparosul este de folos în ameliorarea simptomelor răcelii și a dificultăților circulatorii - chiparosul1-1656684849.jpg

Articole de la același autor

Nu ați aflat până acum care sunt aplicațiile medicale ale chiparosului? Specialiștii susțin că acesta ajută la ameliorarea simptomelor răcelii și a dificultăților circulatorii. În trecut, frunzele, semințele și fructele erau folosite pentru a prepara diferite unguente al căror scop era să amelioreze răceala și bronșita. Potrivit unui studiu, planta conține alcaloizi, flavonoide, taninuri, saponine, fenoli și uleiuri esențiale care îi conferă proprietăți antioxidante, antibacteriene, antivirale, antifungice, de vindecare.

Un alt studiu a evidențiat și mai multe beneficii. Acesta a arătat că chiparosul comun are o serie de principii active, în special fenoli și uleiuri esențiale, responsabile de efectele sale antimicrobiene, antioxidante și antivirale.
 

Medicina populară folosește chiparosul pentru a calma unele simptome ale răcelii comune, pentru a reduce problemele circulatorii, pentru a minimiza erupțiile cutanate etc. Așadar, știința a stabilit că uleiul de chiparos are o serie de beneficii importante. Se crede chiar că uleiul de chiparos este capabil să lupte împotriva tusei, datorită conținutului său de camfenă, o moleculă care se găsește adesea în medicamentele naturale pentru combaterea tusei.
 

Dacă doriți să atenuați acest disconfort cu ulei de chiparos, cel mai bine este să folosiți un difuzor. Pur și simplu adăugați câteva picături de ulei esențial în apă caldă și inspirați



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7747 secunde