Cinci efecte benefice ale consumului moderat de bere

159
1
Cinci efecte benefice ale consumului moderat de bere - cinciposibileefecte-1406743046.jpg

Articole de la același autor

În mijlocul verii, berea se numără fără îndoială printre alegerile care ne răcoresc. Fie că preferăm berea cu alcool, fără alcool, blondă sau brună, studiile internaționale demonstrează posibile efecte pozitive asupra organismului uman. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, trece în revistă câteva dintre posibilele efecte benefice ale consumului moderat de bere.

Potrivit acesteia, un consum moderat de bere, combinat cu o dietă bazată pe alimente precum peștele, fructele, legumele și uleiul de măsline, poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II. Acest efect este datorat în principal vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în bere.

Consumul de bere în cantități moderate poate contribui la o incidență mai mică a infarcturilor sau a altor afecțiuni ale inimii. În cazurile persoanelor care au consumat moderat bere au fost identificate modificări pozitive ale nivelul compoziției chimice a sângelui, modificări asociate cu un risc scăzut de apariție a bolilor cardiace.

Introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scădea riscul de apariție a pietrelor la rinichi, cu până la 40%. Performanța obținută de bere nu a fost egalată de nicio altă băutură, fie ea alcoolică sau nonalcoolică, incluzând laptele, sucurile de fructe și ceaiul. Aceste efecte pozitive se datorează conținutului redus de alcool și cantității de apă conținute de bere, ce concură la creșterea fluxului de fluide, reducând astfel riscul acumulării de pietre.

Consumul moderat și regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson. O posibilă explicat&ie a rolului pe care berea îl poate avea în prevenirea apariției bolii Parkinson ține de ingredientele sale naturale. Boala Parkinson este o boală neurologică progresivă, care implică diminuarea numărului de neuroni, iar berea cont&ine o cantitate mare de purină, care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat din metabolism.

Berea, în special cea brună, poate reduce riscul de cataractă cu până la 50%. Antioxidanții prezenți în bere protejează celulele din ochi, numite mitocondrii. Mitocondriile deteriorate pot conduce la o incidență crescută a cataractei, ele fiind responsabile pentru transformarea glucozei în energie.

Consumul moderat de bere, recomandat persoanelor sănătoase, trebuie completat de un stil de viață echilibrat și de o alimentație corespunzătoare, atrag atenția membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%. 

Comentează știrea

EscorteDinRomania.ro
30 martie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5375 secunde