Colegiul Medicilor: "Trebuie să obținem creșteri salariale!"

83
Colegiul Medicilor:

Articole de la același autor

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România continuă să îi susțină pe medici în demersul lor la Ministerul Sănătății, pentru obținerea creșterii salariale și a unei valori mai mari din PIB.

"Participarea lor alături de alți 6.000 de profesioniști din sănătate a fost un mesaj clar către societate că dorim un sistem de sănătate care să respecte demnitatea pacienților și a profesioniștilor.

Prin acțiunile voastre, ale medicilor ați determinat decidenții să rezolve o serie din revendicările noastre juste și legitime. S-a acceptat creșterea veniturilor medicilor rezidenți și s-au redactat o serie de modificări legislative menite să protejeze independența noastră.

Au rămas însă două revendicări majore pentru care trebuie să luptăm în continuare: alocarea a 6% din PIB pentru sănătate și o salarizare specifică în sistemul de sănătate, care să conducă la o creștere a veniturilor celor care prin munca lor susțin sistemul.

Se spune că medicii nu au făcut niciodată grevă. Se spune că această grevă este ilegală. Și, mai mult, se face un apel sentimental spunându-se că nu puteți să vă abandonați pacienții. Răspunsul nostru trebuie să fie clar: da, locul medicilor este lângă pacienți, dar pentru aceasta ei trebuie să aibă mijloacele cu care să îi ajute pe pacienți și să nu le pună în pericol siguranța. Pentru aceasta, finanțarea sistemului trebuie să fie corespunzătoare, adică trebuie să obținem creșteri salariale și condiții mai bune de muncă", susține președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, într-o scrisoare deschisă către Coaliția Profe-sioniștilor din Sănătate.

De altfel, medicii se pregătesc să intre, astăzi, în grevă de avertisment, fapt pentru care, între orele 8,00 și 10,00 vor fi asigurate doar urgențele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Malpraxisul, o nouă "epidemie"
Pagina a fost generata in 2.1146 secunde