Elevii din Techirghiol dezbat problema traficului de persoane

126
Elevii din Techirghiol dezbat problema traficului de persoane - siteliceutechirghiol-1385305626.jpg

Articole recomandate

În săptămâna dedicată Festivalului Șanselor Tale, cadrele didactice și elevii din cadrul Liceului Teoretic "Emil Racoviță" din Techirghiol au desfășurat diverse activități interesante și atractive.

Elevii participanți au primit exemple de bună practică din partea colegilor lor din clasele cu profil tehnologic, au făcut o călătorie imaginară în istoria orașului și printre obiectivele sale turistice, au pătruns în lumea magică a filmului, de la începuturile marcate de frații Lumière ți până la efectele speciale ce ne proiectează în viitor.

Vineri, 22 noiembrie, elevii claselor a IX-a, sub îndrumarea prof. psiholog Alexandra Matei, au luat parte la activitatea de prevenire desfășurată în cadrul campaniei "Nepăsarea ne face complici!". Aceasta este o etapă a proiectului educațional "Implică-te! Viața ta contează!" și a fost inițiată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) prin Centrul Regional Constanța, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Obiectivul acestei campanii constă în informarea elevilor în vederea conștientizării cu privire la riscurile și consecințele pe care le reprezintă traficul de persoane.

Pentru început, elevii au fost invitați să participe la o dezbatere moderată de reprezentantul ANITP, Cristina Soceanu, dar și de un reprezentant al Poliției Techirghiol. S-a discutat pe tema traficului de persoane și au fost punctate aspecte precum vârsta, mediul familial sau nivelul de studii al persoanelor vulnerabile.

A urmat distribuirea de pliante și vizionarea unor spoturi tematice, imagini care au prezentat diverse circumstanțe ce favorizează traficul de persoane, dar și câteva dintre indiciile care ne-ar putea ajuta în recunoașterea celor ce răpesc, sechestrează, obligă și profită de victimele lor.

Vizibil marcați de imaginile urmărite, elevii au concluzionat asupra subiectului discutat, încercând să găsească modele de comportament și criterii de a-și alege anturajul, astfel încât să evite acest pericol, fiind conștienți că în jurul lor există tentații ce i-ar putea face să se numere printre persoanele vulnerabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Cursuri gratuite cu formatori din Franța
Pagina a fost generata in 1.5673 secunde