Comercianții ambulanți vă dau la pachet și boli digestive!

532
Comercianții ambulanți vă dau la pachet și boli digestive! - comerciantiambulanti-1313682734.jpg
Atenție la produsele alimen-tare pe care le cumpărați de pe plajă! Medicii infecționiști vă sfătuiesc să nu vă lăsați convinși de reclama făcută de vânzătorii ambulanți, căci pe lângă o gogoașă cu ciocolată sau un măr glazurat vă puteți alege și cu o toxiinfecție alimentară sau o enterocolită.

Cauzele bolilor digestive sunt consumul de legume și fructe nespălate, de alimente alterate (chiar și ușor) și lipsa igienei proprii. "Avem foarte multe cazuri de pacienți care au mâncat pe plajă, cu mâinile murdare. Acest comportament trebuie evitat. Totodată, nu este recomandat să se cumpere produse perisabile de la vânzătorii ambulanți sau chiar și de la cei care țin alimentele pe marginea șoselei, în plin soare", a afirmat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Totodată, este important să acordați o atenție deosebită curățeniei, căci temperaturile ridicate și mizeria creează un mediu propice înmulțirii ger-menilor și răspândirii lor. În consecință, spălatul mâinilor cât mai des, curățarea legumelor și fructelor, păstrarea alimentelor la rece vă pot scuti de o vizită nedorită la spital.

Toxiinfecția alimentară este o boală infecțioasă acută, cauzată de consumul de alimente alterate; în general, este vorba de produse din ouă, lapte și preparate din carne. Simptomele sunt diaree, greață, vărsături și dureri abdominale. Severitatea sem-nelor clinice, cât și durata lor depind de starea generală de sănătate a pacientului.

Enterocolita este inflamarea mucoasei intestinului subțire și colonului și este cauzată de un virus sau o bacterie. Contaminarea se face prin consumarea de alimente infectate sau germenii sunt transmiși de la o persoană bolnavă. În cazul acestei afecțiuni, simptomele sunt dureri de cap, dureri abdominale, diaree, febră și amețeli. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5481 secunde