Comercianții nu vor mai avea voie să vândă băuturi energizante copiilor sub 18 ani

419
Comercianții nu vor mai avea voie să vândă băuturi energizante copiilor sub 18 ani - 646x4041-1529398413.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a publicat un proiect privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populație.


Potrivit proiectului de act normativ, comercianții nu vor mai avea voie să vândă băuturi energizante copiilor sub 18 ani, conform unui proiect de act normativ publicat astăzi de Ministerul Sănătății (MS). Cine încalcă această lege primește amenzi cuprinse între 5.000 și 25.000 de lei.

Actul normati prevede următoarele: "Se interzice vânzarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, se interzice comercializarea băuturilor energizante în unități sanitare, în incinta și la o distanță mai mică de 50 metri față de orice punct de acces în unități de învățământ, cu excepția unităților de învățământ superior.

Distanța se va măsura pe lungimea drumului public", conform proiectului de act normwtiv publiact de Ministerul Sănătății. Proiectul intră în vigoare numai după ce va fi aprobat de Guvern și la 30 de zile după ce este publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: doctorulzilei.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2939 secunde