Constănțenii au sărit calul la băutură și mâncare de Crăciun

387
Constănțenii au sărit calul la băutură și mâncare de Crăciun - solicitariambulanta-1356531390.jpg
Perioada sărbătorilor se poate transforma într-un coșmar pentru persoanele care fac excese alimentare sau consumă prea mult alcool, spun medicii. Atenție deci! Dacă nu sunteți cumpătați vă puteți trezi cu adevărate probleme dă sănătate care să vă strice sărbătorile, cum ar fi colecisto-pancreatitele, după cum spun medicii!

În prima zi de Crăciun Serviciul Județean de Ambulanță a primit 140 de solicitări, înregistrate la nivelul întregului județ, dintre care șaptezeci au fost solicitări din oraș. Potrivit medicului coordonator al SJA Constan-ța, Laurențiu Bădescu, cele mai multe apeluri au fost înregistrate pentru probleme digestive sau consum de alcool. "În prima zi de Crăciun au fost înregistrate în total 140 de apeluri către serviciul de ambulanță, cele mai multe solicitări fiind pentru colici biliare sau etilisme acute. Pentru consumul de alcool procentul a crescut anul acesta cu aproximativ 20%. Majoritatea însă au fost rezolvate la domiciliu." Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut însă, numărul solicitărilor este mult mai mic, susțin medicii. Prima zi de Crăciun nu a înregistrat cazuri deosebite la Secția de Urgență a Spitalului de urgență Constanța, după cum susțin medicii. "A fost ca o zi obișnuită de week-end. Nu am înregistrat evenimente deosebite. Ne așteptăm ca abia din zilele urmă-toare să se modifice situația și să înceapă să apară cazuri de colecisto-pancreatite, cauzate de excesele alimentare", a declarat dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului județean.

De aceea, atât medicii din cadrul spitalului , cât și cei de la serviciul ambulanță le recomandă constănțenilor să nu facă abuz de alcool sau alimente în perioada următoare, în special cei care suferă de afecțiuni cardiace sau boli cronice, dar și cei care au ținut post înainte de sărbători. În 2011, Serviciul de Ambulanță a înregistrat peste 350 de solicitări, cele mai multe fiind din partea bolnavilor cronici

Patru copii s-au născut de Crăciun la Constanța

Medicii constănțeni au asistat la venirea pe lume a patru nou-născuți, pe 25 decembrie, conform surselor medicale din Spitalul Clinic Județean Constanța. Doi băieți și două fetițe au fost cel mai frumos cadou pe care cele patru familii constănțene le-au primit în dar, în ziua de Crăciun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9005 secunde