Contracțiile din timpul sarcinii, motiv de îngrijorare pentru gravide?

677
Contracțiile din timpul sarcinii, motiv de îngrijorare pentru gravide? - contractiile-1418569861.jpg

Articole de la același autor

Ești însărcinată și de la o săptămână la alta, pe lângă imensa fericire, simți o mulțime de schimbări: de la cele emoționale, până la cele fizice, tot corpul tău se află într-un frumos și amplu proces de "actualizare".


Pregătește-te să experimentezi diferite stări generate de corpul tău, iar contracțiile fac parte din categoria etapelor premergătoare nașterii. Pe parcursul lunilor care vor urma vei simți mai multe tipuri de contracții care, însă, transmit semnale deseori confuze. 


Pentru a nu te îngrijora inutil este important să descifrezi singură mesajul acestora, însă atunci când te neliniștesc cere sfatul obstetricianului care îți urmărește sarcina. Înainte ca adevăratele contracții ale nașterii să se declanșeze este posibil să ai parte de unele false, cunoscute și sub numele de contracții "Braxton-Hicks". "Denumite după doctorul care a vorbit prima dată despre ele, la sfârșitul secolului XIX, acestea își pot face simțită prezența începând cu săptămâna a 6-a de sarcină. Spre deosebire de con-tracțiile reale, care prevestesc travaliul și care se manifestă începând cu săp-tămâna 37, acestea nu declanșează travaliul, fiind mai degrabă un exercițiu pe care uterul îl face ca pregătire pentru contracțiile reale, totul pentru a pregăti nașterea. Le poți resimți ca pe o senzație de strângere a uterului, o încordare a mușchilor uterului la intervale neregulate în zona pelviană, precum și în partea din față a abdomenului, care dispare la schimbarea poziției corpului sau făcând câțiva pași pe distanțe scurte", a explicat dr. Mohamed Zaher, medic obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Privat Isis. 


Ce pot face gravidele
De obicei aceste contracții nu sunt dureroase și aproape întotdeauna se opresc după aproximativ o oră. Dacă aceste contracții îți creează un disconfort, medicii recomand să încerci câteva trucuri. Cele mai ușor de pus în practică ar fi:
- hidratează-te - un aport scăzut de lichide poate declanșa spasme musculare;
- odihnește-te sau schimbă poziția atunci când ai o contracție. Astfel te vei relaxa și vei ameliora disconfortul;
- încearcă exercițiile de respirație pentru naștere. În felul acesta, te pregătești pentru travaliu și te relaxezi;
- sprijină-ți picioarele pe o pernă, astfel încât ele să fie mai sus decât restul corpului;
- fă o baie călduță sau un duș.
Pentru că sănătatea voastră - a ta și a micuțului pe care te pregătești să îl aduci pe lume - este cea mai impor-tantă, nu întârzia să ceri sfatul medicului specialist în oricare din aceste situații:
- dacă ai peste 37 de săptămâni de sarcină, iar contracțiile durează mai mult de un minut, cresc în intensitate și se repetă la un interval mai mic de 12 minute;
- când observi o schimbare vizibilă în mișcările copilului sau dacă simți mai puțin de 10 mișcări la fiecare două ore;
- ai dureri abdominale, crampe ca la menstruație;
- ai mai mult de patru contracții într-o oră, chiar dacă sunt nedureroase;
- ai scurgeri vaginale apoase, mucoase sau cu sânge;
- simți o presiune asupra pelvisului sau ai dureri în zona lombară.


"Sunt sigur că acum, după ce ai citit acest articol, ești mai încrezătoare în tine pentru că ai acumulat informații noi care îți vor fi de mare folos mai târziu. Îți dorim să ai o sarcină sănătoasă, lipsită de griji. Contactează-ne dacă ai orice îndoială privind contracțiile sau orice alte nelămuriri în legătură cu schimbările pe care le resimți în perioada de sarcină. Poți cere asistență gratuită la linia telefonică 07 ISIS ISIS. Suntem mereu disponibili pentru a răspunde întrebărilor tale", a completat dr. Mohamed Zaher. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Pagina a fost generata in 1.2568 secunde