Ce este "hormonul de stres" și cum afectează copiii

172
Ce este

Articole de la același autor

Gravidele hiperactive pun, fără intenție, sănătatea propriului copil în pericol. Lipsa somnului sau insomnia instalată pe perioada sarcinii reprezintă un risc imens pentru dezvoltarea tulburărilor emoționale.

"Suprasolicitarea organismului, lipsa somnului, diabetul gestațional sau hipertensiunea unei gravide induce riscuri uriașe pentru fătul acesteia.

Nici stresul resimțit de viitoarea mămică nu este departe de astfel de probleme, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre afecțiunile menționate se pot transmite copilului. În situații de stres, gravidele pot transmite hormonul de stres sau cortizolul și fătului, prin traversarea placentei. Șocul provocat de acest efect al hormonului poate provoca probleme motorii sau dezechilibre emoționale. Creșterea cortizolului sanguin se poate datora și hipertiroidismului sau obezității. De aceea, o gravidă trebuie să aibă de două ori mai multă grijă de propria sănătate și să înțeleagă că este responsabilă nu doar pentru viața ei", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Pagina a fost generata in 0.5458 secunde