Ce recomandări au medicii pentru sezonul rece

163
Ce recomandări au medicii pentru sezonul rece - cerecomandari-1416147215.jpg

Articole de la același autor

Urmând binecunoscutul proverb - "mai bine previi decât să tratezi", medicii fac o serie de recomandări în ceea ce privește prevenirea afecțiunilor specifice acestei perioade.

În acest sens, specialiștii în homeopatie sau fitoterapie aduc argumente clare legate de eficiența terapiilor naturiste.

"În completarea terapiei alopate, orice pacient poate merge pe mâna remediilor fitoterapeutice, acestea având efecte extraordinare într-o serie de afecțiuni de sezon: gripă, bronșite, sinuzite, astm bronșic.

Un exemplu de remediu benefic pentru tratarea acestor afecțiuni este cătina, plantă care întărește sistemul imunitar și reduce simptomele.

Pentru un efect maxim, acesta trebuie administrat pe toată perioada sezonului rece.

La îndemână sunt și uleiurile esențiale, utilizate pentru decongestionarea căilor respiratorii. Dintre plantele cu efect în tratarea acestor afecțiuni amintim menta, eucaliptul sau scorțișoara. Foarte important de precizat este faptul că, spre deosebire de medicamente, virușii nu dezvoltă rezistență la uleiurile esențiale deoarece fiecare tip de ulei este unic, fiind influențat de sezonul de recoltare a plantei și de condițiile de mediu", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie, specialist în apifitoterapie, acupunctură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de răceală și gripă
Marţi, 09 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează  corect acneea
Pagina a fost generata in 0.3413 secunde