Cum se tratează corect acneea

227
2
Cum se tratează  corect acneea - igienacorectaafetei-1410192531.jpg

Articole de la același autor

Acneea, cea mai frecventă problemă a tenului, afectează viața fiecărei persoane la un moment dat. Această afecțiune poate să apară la orice vârstă, însă adolescenții sunt cei mai afectați de coșurile inestetice.

În oricare dintre cazuri, pacientul trebuie să țină cont nu doar de tratamentul dermatologic, ci și de igiena locală.

"Rezultat al hipersecreției glandelor sebacee de pe față, decolteu sau spate, acneea poate deveni o adevărată problemă de sănătate, dacă nu este tratată corespunzător. Pe lângă tratamentul dermatologic recomandat de un specialist, tratament care este individualizat în funcție de vârstă și specificul bolii, pacientul trebuie să țină cont de curățarea tenului. Aceasta se va realiza cu soluții dermatologice, neagresive, care să nu agraveze sau să accentueze problema.

O altă problemă este aceea că mulți dintre pacienți, mai ales cei tineri, fac greșeala de a-și scoate singuri coșurile. Un gest pe cât de greșit pe atât de periculos pentru ten, deoarece poate agrava acneea și poate crește zona de apariție din cauza microbilor care se împrăștie", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 

Comentează știrea

Linte
31 martie 2016
Acnee

Pe mine chiar nu ma deranjeaza faptul ca am acnee. Sunt ferm convins ca o sa treaca odata cu inaintarea in varsta. Eu am acum 17 ani.

Daniel
11 ianuarie 2017
Remedii acnee

O sa treaca , dar daca se poate sa treaca mai repede cu tratament de ce sa nu folosim:).

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează "ciuperca piciorului"
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Sănătate : Consultații gratuite la dermatolog
Pagina a fost generata in 0.4593 secunde