Temperaturile ridicate pun în pericol sănătatea cardiacilor

126
Temperaturile ridicate pun în pericol sănătatea cardiacilor - temperaturileridicate1-1406307086.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile ridicate sunt "dușmanul" cardiacilor, susțin medicii. Motivul? Organismul pacienților care suferă de inimă se adaptează mult mai greu la căldură, astfel că tensiunea arterială este oscilantă.

"Cardiacii sunt cei care suportă cel mai greu căldura, pentru că tensiunea devine oscilantă, apar tulburările circulatorii și rezistența organismului scade, uneori ajungându-se chiar la infarct miocardic sau accident vascular. Acesta este motivul pentru care persoanele sensibile la vreme se simt obosite, somnolente, acuză dureri de cap, palpitații sau senzație de picioare grele.

Dacă simptomele se mențin și tensiunea nu se reglează, să faceți o vizită medicului curant. Trebuie evitate alcoolul, cafeaua, băuturile cu cofeină (inclusiv ceaiul verde și negru), efortul fizic susținut care să suprasolicite și mai mult organismul, și pe cât posibil se reduce expunerea prelungită la soare. Regimul alimentar este de asemenea foarte important și constă în reducerea alimentelor grase, a prăjelilor, a consumului de sare", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează "ciuperca piciorului"
Pagina a fost generata in 1.042 secunde