Caniculă și secetă, în următoarele trei luni, la Constanța

318
Caniculă  și secetă, în următoarele trei luni, la Constanța - caniculasiseceta-1403544763.jpg

Articole de la același autor

Ne așteaptă o vară caniculară și secetoasă, la Constanța și la malul mării. Administrația Națională de Meteorologie a realizat o prognoză pentru următoarele trei luni, pentru întreaga țară.

La Constanța, pe litoral și în toată Dobrogea, în luna iulie, sunt așteptate temperaturi caniculare, peste normele climatologice. De plouat, va ploua puțin, atât în sud-est, cât și în celelalte regiuni ale țării, estimându-se că va fi secetă.

În luna august, regimul termic în centrul și nordul țării, se va situa în limite apropiate de mediile multianuale, dar, în rest, vor fi peste normalul perioadei. Așadar, din nou, la Constanța și pe litoral, va fi caniculă și precipitațiile vor cădea în cantitate redusă.

Și în septembrie, sunt anticipate temperaturi foarte ridicate, mai ales în sud-estul țării. Vestea bună este că va ploua ceva mai mult decât în iulie și august, cantitățile situându-se în limitele normale.

Estimările sezoniere sunt făcute de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60 la sută. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.795 secunde