Autoritățile locale, în alertă pentru codul portocaliu de ploi abundente

210
Autoritățile locale, în alertă pentru codul portocaliu de ploi abundente - autoritatilelocale-1403189293.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale sunt în alertă pentru a interveni în caz de necesitate, din cauza ploilor abundente. Avertizarea meteorologilor de cod portocaliu pentru precipitații însem-nate cantitativ a pus pe jar toate instituțiile, care sunt pregătite să intervină dacă apar probleme.

La nivelul RAJA, a fost activat Comandamentul pentru situații de Urgență, zeci de echipe fiind pregătite să intervină în orice moment.

"Asigurăm toți abonații societății că RAJA Constanța va depune toate eforturile pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcționarea sistemului de distribuție apă sunt cele legate de lipsa energiei electrice (cabluri și fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiții, rugăm toți abonații să dea dovadă de înțelegere, pentru că RAJA Constanța va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce sunt rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei. Totodată, facem un apel către toți consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății, la numărul de telefon 0241-66.44.44", precizează purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au montat încă de aseară barierele împotriva inundațiilor, în zonele critice, unde se știe că apar probleme atunci când plouă tare.

"Am informat autoritățile locale cu privire la necesitatea constituirii comitetelor pentru situații de urgență și asupra faptului că trebuie să verifice situația șanțurilor, rigolelor de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, au obligația să avertizeze populația prin aducerea la cunoștință a informațiilor preventive necesare, inclusiv să asigure permanența la sediul primăriei în vederea primirii prog-nozelor și avertizărilor meteorologice ce vor fi transmise ulterior", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Daian Hagi.

Potrivit acesteia, a fost deja constituită Gruparea operativă la nivelul județului, iar situația este monitorizată 24 de ore din 24. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.568 secunde