Consumul de alcool în perioadele calde, un adevărat șoc pentru organism

135
Consumul de alcool în perioadele calde,  un adevărat șoc pentru organism - consumuldealcool-1404315706.jpg

Articole de la același autor

Consumul de alcool în perioadele calde acutizează multe boli sau provoacă altele noi, spun medicii. Astfel, dr. Loti Popescu, specialist în cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, recomandă pacienților care suferă de boli cardio-vasculare, hipertensivilor, dar și vârstnicilor să evite consumul de alcool și alimentele grase.

"Trebuie creat un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului și trebuie să se asigure o hidratare corespunzătoare cu ceai slab îndulcit și sucuri naturale de fructe, preparate în casă, fără adaos de conservanți. Alcoolul deshidratează rapid și poate produce palpitații, ajungându-se în final la infarct miocardic. Cei care abuzează de alcool riscă să facă numeroase tipuri de cancer, boli ale ficatului (necruțătoarea ciroză), ale pancreasului, tulburări cardiovasculare, maladii ale sistemului nervos, tulburări psihice (anxietate, depresie, tulburări de com-portament). De asemenea, cafeaua este interzisă în această perioadă celor care au probleme cardio-vasculare. Consumul de alcool în perioadele calde provoacă un adevărat șoc pentru organism, motiv pentru care ar trebui să se renunțe la acest obicei", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Iunie 2014
Stire din Eveniment : Conducea beat prin Agigea
Pagina a fost generata in 0.4087 secunde