Cât de importante sunt vitaminele pentru o sănătate de "fier"

224
Cât de importante  sunt vitaminele pentru  o sănătate  de

Articole de la același autor

Suntem adesea bombardați de o serie de informații care ne "învață" cum să trăim sănătos, când și cum e mai bine să mâncăm și ce avem de evitat. Însă de puține ori ni se dau și explicații relevante cu privire la "die-tele minune". Așadar, fie că aveți probleme de sănătate, fie că vreți pur și simplu să aflați mai multe informații despre ceea ce puneți în farfurie, cel mai bine vă adresați unui specialist.

Iată ce ne recomandă medicul Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța.

"Pentru ca bolile să nu își facă loc, corpul omenesc trebuie să aibă în primul rând o "linie de apărare" bună. Adică sistemul imunitar al organismului care necesită o nutriție bună. Iată câteva dintre ele:

Vitamina E - prezentă în legume de culoare verde, ouă, germeni de grâu, ficat, uleiuri, plante. Este o vitamină esențială, un antioxidant puternic ce previne deteriorarea lipidelor, incluzând și acizii grași Omega-3. Experimentele au arătat că vitamina E reduce daunele produse de componenții smogului, care se regăsește din plin în orașe.

Vitamina C - importantă în sistemul de regenerare a organismului. Este implicată în funcționarea corectă a sistemului imunitar. Se găsește în citrice, broccoli, măceșe, ardei și multe alte fructe și legume.

Viamina A este conținută în morcovi, spanac, verdeață. Are proprietăți de antioxidant natural extrem de important pentru apărarea plămânilor de acțiunea nocivă a fumului de țigară.

Vitaminele din grupul B regăsite în banane, verdeață, morcovi, măr, cartofi sunt unele dintre cele mai importante vitamine pentru apărarea organismului. Ajuta la menținerea sănătății membranelor mucoase a sistemului respirator. Asigură o barieră naturală în calea infecțiilor.

Seleniu - probabil cel mai important antioxidant pentru sănătatea umană, este factorul cheie al uneia dintre cele mai importante enzime zdrobitoare de radicali liberi din organism. Se găsește în tărâțe, țelină, usturoi, pește, mazăre, dar este deseori insuficient în dieta omului modern", explică medicul.

Multe fructe, vegetale, cereale și uleiuri din vegetale conțin vitamine și minerale, având calități antioxidante, astfel că sunt recomandate indiferent de dieta aleasă.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne ia  cu amețeală
Pagina a fost generata in 0.3925 secunde