Un nou pericol: Amenințarea șerpilor!

3619
6
Un nou pericol: Amenințarea șerpilor! - constanteniatentielaserpi-1402841274.jpg

Articole de la același autor

După mușcăturile de căpușe sau câini maidanezi, constănțenii se confruntă, în ultima perioadă, cu mușcături de… șerpi! Un astfel de caz s-a petrecut, week-end-ul trecut, la Palazu Mic, unde o fetiță de numai trei ani a fost mușcată de un șarpe chiar în curtea casei, în timp ce se juca.

Pericole la tot pasul pentru constănțeni. Odată cu venirea căldurii, orașul și împrejurimile ascund "capcane" care mai de care mai periculoase. Dacă, la începutul acestei veri, zeci de constănțeni ajungeau la spital mușcați de câinii maidanezi sau de căpușe, iată că au apărut și primele cazuri de mușcături de șarpe. Atât medicii, dar și reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor spun că este o perioadă specifică împerecherii și că animalele devin mult mai agresive.

Un caz de acest fel s-a petrecut, week-end-ul trecut, la Palazu Mic, unde o fetiță de trei ani a fost mușcată de un șarpe în curtea casei. Alertați, părinții au dus-o de urgență la spital. Specialiștii au cerut sprijinul medicilor infecționiști pentru a trata copilul.

"În astfel de cazuri, se prescriu antihistaminice care să trateze plaga și reacția alergică provocată de șarpe. Copilul a ajuns la spital și a primit îngrijiri medicale specifice. Nefiind vorba despre un șarpe veninos, după investigațiile de rigoare, copilul a rămas sub supraveghere medicală, nefiind vorba de internare. De obicei, cele mai grave cazuri sunt cele în care oamenii sunt mușcați de vipere, pentru că acolo este nevoie de ser anti-viperin care nu se găsește la Constanța. Pentru cazurile în care șerpii nu sunt veninoși, pacienții fac alergii locale care sunt tratate în urgență, dar care nu au nevoie de internare. Trebuie menționat că pacienții trebuie să se adreseze Spitalului Județean, pentru că la noi se tratează plăgile care sunt provocate de animale cu sânge cald, acestea putând provoca rabie, boală ce necesită o profilaxie specială", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Stela Halichidis, direc-torul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

"Trebuie să învățăm să ne protejăm"

Zeadin Murat, reprezentantul Asociației pentru protecția animalelor Constanța, susține că, în fiecare an, este solicitat pentru a muta animale sălbatice de pe proprietățile oamenilor și chiar din oraș. Acesta susține că începutul verii este și perioada specifică împerecherii șerpilor, fapt pentru care aceștia sunt și foarte agresivi.

"Șerpii ies din ascunzișuri atunci când temperaturile sunt ridicate, însă în această perioadă ei ies și pentru împerechere. Nu e de mirare că sunt atât de agresivi, acest comportament fiind specific când își caută pereche. Pe de altă parte, ei pot reacționa așa și dacă se simt în pericol, dacă sunt atacați. Trebuie spus că, la fel ca și oamenii, animalele încearcă să se protejeze. Cât privește apariția lor în oraș sau în apropierea caselor, pot spune că ies la suprafață când se cutremură pământul din cauza construcțiilor.

În Dobrogea trăiesc specii de șerpi constrictori, precum «șarpele rău» sau Dolichophis caspius, «șarpele lui Escalup» sau Zamenis longissimus, «șarpele de alun» sau Coronella austriacă, «balaurul dobrogean» sau Elaphe sauro-mates. În cazul unei mușcături a unui șarpe neveninos, chiar dacă cel mușcat nu se află în pericol de moarte, mușcătura inoculează în organism foarte multe bacterii care pot provoca răni grave. De aceea, trebuie să ajungă la medic pentru îngrijiri medicale.

Din categoria șerpilor veninoși, amintim vipere cu corn și fără corn, care sunt extrem de agresive și de periculoase și a căror mușcătură este de cele mai multe ori fatală.

De aceea, părinții trebuie să fie foarte atenți și să evite să își lase nesupravegheați copiii în zone cu multă vegetație sau în zone în care se sapă galerii de pământ, iar atunci când întâlnesc un șarpe, să ne solicite ajutorul", a declarat, pentru "Cuget Liber", Zeadin Murat. 

Comentează știrea

navigate to this website
21 iunie 2014
navigate to this website

hermes replica purses Stiri Sănătate : Un nou pericol: Amenințarea șerpilor! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online navigate to this website http://www.opus3records.com/hermes/hermes-fake-bags-cheap-back-pack-are-extremely-classy.asp

visit the up coming article
19 iulie 2014
visit the up coming article

hermes grace kelly bag replica Stiri Sănătate : Un nou pericol: Amenințarea șerpilor! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online visit the up coming article http://praseodimio.it/js/htm/835816ee88ec44fa9e0689895b88d0ed.asp

please click the next site
20 iulie 2014
please click the next site

best replica hermes wallet Stiri Sănătate : Un nou pericol: Amenințarea șerpilor! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online please click the next site http://www.bildanalys.se/assets/db/1df45f6029f949b9a9bd5e269fe466ae.asp

mouse click the up coming webpage
20 iulie 2014
mouse click the up coming webpage

hermes designer handbags replicas Stiri Sănătate : Un nou pericol: Amenințarea șerpilor! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online mouse click the up coming webpage http://ordenskorpset.dk/img/aspnet_server/24a2748d4ddc4b04832d326487498b94.asp

my company
20 iulie 2014
my company

replica hermes birkin 35cm Stiri Sănătate : Un nou pericol: Amenințarea șerpilor! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online my company http://mgi.co.mz/hermes-handbag/discount-hermes-bags-uk-bag-is-just-about-the-most-high.asp

cool training
20 iulie 2014
cool training

hermes birkin replica bags uk Stiri Sănătate : Un nou pericol: Amenințarea șerpilor! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online cool training http://zincoossido.it/css/flash/d5ce07a0f4f340b4848b632f9ba8389f.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4472 secunde