Probleme la Spitalul de Boli Infecțioase

"Deficitul de cadre medicale ne afectează activitatea!"

122

Articole de la același autor

Din ce în ce mai multe spitale constănțene sunt afectate din cauza deficitului de cadre medicale. După Spitalul Județean Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase este o unitate sanitară care are de suferit din pricina numărului mic de medici.

"Avem 177 de cadre medicale și auxiliare, față de 265 cât ar impune normele. De aceea, sunt situații în care medicii tranzitează de la o secție la alta, de la camera de gardă pe secții și invers, pentru a acoperi activitatea. Deși am trimis scrisori către Ministerul Sănătății, posturile sunt încă blocate, iar noi nu putem face angajări. De exemplu, nu avem arhivar, iar toate raportările sunt realizate de către ceilalți colegi, ca să nu mai vorbim de controale. Nici la departamentul economic nu stăm prea bine, iar postul nu este deblocat. Cel mai greu este că nu avem suficiente asistente medicale și infirmiere.

Cât privește departamentul de ATI, aici lucrurile stau cel mai prost. Încă așteptăm ca cei cinci rezidenți care au terminat studiile să ajungă în spital", a declarat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5646 secunde