Cum se îngrijește mușcătura de câine

513
Cum se îngrijește mușcătura de câine - cumseingrijeste-1400689807.jpg

Articole de la același autor

Curățarea rănii provocate de mușcătura de câine trebuie realizată în cel mai scurt timp, astfel ca cel mușcat să prevină infectarea. Chiar dacă este nevoie de cusătură chirurgicală, persoanele mușcate de câine trebuie să dezinfecteze plaga mușcată, înainte de a ajunge la spital.

Astfel, rana se curăță cu un tifon steril și se aplică apă oxigenată sau rivanol, după care se acoperă cu un bandaj steril pentru a compresa rana sângerândă.

Prezența bacteriilor pe o perioadă mai mare de timp crește dramatic posibilitatea infectării cu rabie, mai ales dacă patrupedul este de pe stradă, astfel că persoana mușcată trebuie să ajungă la Spitalul de Boli Infecțioase pentru consult și vaccinare antirabică.

"Se recomandă ca persoanele mușcate să ajungă de urgență la spital, indiferent dacă au fost mușcate de maidanezi sau câinii de companie, pentru a primi îngrijirile corespunzătoare și prima doză de vaccin antirabic. Dacă este vorba despre un pacient care are nevoie și de spitalizare, atunci va primi toată schema de tratament în mod gratuit", explică dr. Stela Halichidis, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1983 secunde