Spitalul de Infecțioase nu poate asigura vaccinarea antirabică

Ce se întâmplă cu constănțenii mușcați de câini?

1246
10
Ce se întâmplă cu constănțenii mușcați de câini? - alarmantspitalul3-1393873280.jpg

Articole de la același autor

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, la camera de gardă a unității sanitare s-au prezentat, în prima lună a acestui an, 120 de constănțeni mușcați de câini. Dintre aceștia, au primit tratamentul antirabic complet doar aceia care au avut nevoie de spitalizare. 


Specialiștii de la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța spun că nu trece zi fără ca cel puțin 2-3 constănțeni să nu ajungă la spital cu plăgi provocate de mușcături. Majoritatea sunt per-soane mușcate de câinii maidanezi, fapt pentru care au nevoie de tratament antirabic. În ciuda acestui fapt, există criterii clare după care un pacient primește toată schema de vaccinare în mod gratuit. "Noi suntem spital, deci asigurăm prima doză de vaccin antirabic în mod gratuit, fiecărui pacient care se prezintă la camera de gardă. În schimb, neavând ambulatoriu de specialitate, nu putem să asigurăm și celelalte doze de vaccin gratuite decât pacienților spitalizați. Restul pacienților trebuie să își cumpere singuri celelalte doze de vaccin", a declarat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. 


Pacienții se plâng de prețul vaccinului
Constănțenii care nu necesită spitalizare în cadrul instituției și sunt nevoiți să își cumpere vaccinul de la farmacie spun că prețul vaccinului este extrem de piperat și că nu în-țeleg de ce nu îl primesc de la spital. "Fiul meu a fost mușcat destul de rău de un câine maidanez în timp ce se plimba prin parc. Ne-am pre-zentat la spital și i s-a făcut prima doză de vaccin gratis, însă medicul ne-a trimis la farmacie pentru cele-lalte doze pe motiv că spitalul nu poate să asigure toate dozele. Am fost la trei farmacii și prețul unui singur vaccin se încadrează între 80 și 100 de lei. Ne este foarte greu să le cumpărăm pe toate, ținând cont că este nevoie de minimum cinci doze. Mă gândesc că sunt foarte mulți oameni care nu și-ar permite nici măcar o doză", ne-a povestit o constănțeancă.  


Peste o sută de constănțeni mușcați de la începutul anului
Reprezentanții departamentului de statistică din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța susțin că numai în prima lună a acestui an, 120 de constănțeni s-au prezentat la camera de gardă a instituției cu plăgi provocate de mușcătura maidanezilor sau a animalelor din gospo-dărie, în cazul celor din mediul rural. "În luna ianuarie am avut 120 de prezentări, dintre care 106 în mediul urban și 14 în mediul rural. Statistica este îngrijorătoare, având în vedere faptul că aceștia sunt mușcați de maidanezi", spun cadrele medicale. Medicii mai atrag atenția asupra faptului că mușcătura unui animal nevaccinat este foarte periculoasă și din acest motiv oamenii nu trebuie să neglijeze problema. "Indiferent că o persoană a fost mușcată de un maidanez sau de animalul de companie, trebuie să se prezinte la spital pentru a i se întocmi o fișă de monitorizare. Doar specialistul de la camera de gardă va stabili dacă pacientul are nevoie de internare și de tratament mai complex, sau dacă poate să revină la spital doar pentru vaccinarea antirabică la interval de câteva zile după ce a fost mușcat", mai completează dr. Stela Halichidis.


Comentează știrea

kiki
4 martie 2014
aha, sa plateasca ong-uril

pro-maidanezi! Si primaria, care tine javrele pe spatiul public. Si pentru spitale si pentru cei nespitalizati. Iar pentru spitaliuzare trebuie suportata toata interventia si tratamentul, nu doar antirabicul! Foarte bine ca spuneti si de victimele maidanezilor din oras. Trebuie comunicata saptaminal situatia si cheltuielile facute din cauza lor. Dar de ce cei muscati (sau parintii lor etc.) nu dau in judecata primaria si primarul pentru accidentele survenite in lipsa nepsarii si incompetentei lor? De asemenea, ong-urile promaidanezi trebuie citate si obligate la despagubiri! Daca ei prefera sa fie mutilati si hartuiti de caini... sa le fie de bine! Ii mai asteptam la spitale cu muscaturi! Trebuie o poza cu vitcimele lor, nu cu 2 javre ce se incaiera!

dy
4 martie 2014
maidanezi

de ce se intirzie eutanasierea maidanezilor la constanta

croitoru t.
4 martie 2014
maidanezi

str.CALATIS spre mare cca.2 de maidanezi !

croitoru t.m
4 martie 2014
maidanezi

Str.CALLATIS>spre mare peste 2 de madanezi

croitoru t.
4 martie 2014
maidanezi

rectific str.CALLATIS peste 21 maidanezi !

h
4 martie 2014
h

Sunt eutanasiati :)))) cetatenii

AFACEREA TA
4 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
4 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

BOBY VEGAS
4 martie 2014
MAIDANEZII

Primaria constanta prin RADU MAZARE A SPUS CA INCEPAND CU 1 IAN 2014 va incepe adunarea cainilor de pe strazi care sunt pline ..colcaie cainii peste tot , nu au facut nimic cei de la ecarisaj ..inclusiv primaria ...noi le platim salariile ...si ei trebuie sa-si faca treaba daca nu ..sa ne de-a banii inapoi ..la patron daca nu i-ti faci treaba esti concediat in secunda doi ...deci de cati ani platim noi constantenii salariile celor din PRIMARIE ..CJ ..ECARISAJ ETC.

OMORITI MAIDANEZII
11 februarie 2015
www.maidanezii.blogspot.ro

Toti oamenii muscati de maidanezi sa fie despagubiti cu 100.000 de euro si banii sa fie luati de la de toti zoofilii retarzi care se opun eutanasierii maidanezilor .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5679 secunde