Veterinarul pe recepție

Când ajunge câinele mai alintat ca propriul copil

210
Când ajunge câinele  mai alintat ca propriul copil - candajungecainele25fb-1393340321.jpg

Articole de la același autor

"Pe copil am avut grijă să nu-l alint prea mult, ca să pot să-l stăpânesc când o fi mare. N-am reu-șit asta, în schimb, cu câinele. M-am gândit că dacă e de rasă, are ceva… educație în gene. N-ai să vezi așa ceva, sare la noi când nu-i convine ceva. Face, în martie, doi ani și nu știu cum să-l stăpânesc, dar sper că mă va ajuta cu niște sfaturi specialistul veterinar. Vă mulțumește un iubitor de animale, Ion Victor".
v v v
Niciodată nu este prea târziu când este vorba despre disciplinarea unui animal, cu toate că medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu recomandă lecții de dresaj imediat după ce animalul este adus acasă. Cât privește perfor-manțele, și acestea sunt direct proporționale cu rasa, dar, una peste alta, cu răbdare și cu câteva instrucțiuni de bază, orice stăpân poate avea suces și din acest punct de vedere. 
Mai mult decât atât, având în vedere că un câine agresiv constituie un pericol, iar dacă se ajunge în situații extreme, stăpânul poate răspunde în fața legii de acțiunile sale, este extrem de important ca orice câine să fie disciplinat. Iar cea mai simplă metodă în acest sens este lauda, pe care trebuie să o administrați cu multă generozitate. Cât privește disciplinarea în forță și în exces, aceasta nu va avea rezultatele scontate. La fel de important pentru calmarea animalului este ca acesta să fie scos la plimbare, să facă multă mișcare, iar cine dorește un dresaj complet, se poate adresa unui profesionist. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Așa tratezi câinele răcit
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Fun : De ce sunt câinii mai buni ca femeile
Pagina a fost generata in 0.5191 secunde