Veterinarul pe recepție

Așa tratezi câinele răcit

7348
Așa tratezi câinele răcit - 5novcaineracit-1383663478.jpg

Articole de la același autor

"Nici n-a dat încă frigul, iar câinele meu e deja răcit, îi curge nasul și tușește. E prima lui răceală, îl am de doi ani. E prima dată când aud un câine cum tușește și nu știu ce să-i dau. Sper să mă ajute medicul veterinar cu niște sfaturi, pentru că eu nu pot să mă deplasez cu câinele la veterinar. Vă mulțumesc, Alina Sandu".

v v v

Doamnă Alina, că ră-ceala la câini este una dintre surprizele neplă-cute ale trecerii de la căldura verii, la tempe-raturile mai scăzute ale toamnei ne-a confirmat-o și medicul veterinar Gheor-ghiță Mureșanu. Chiar dacă, încă, afară nu este așa de rece, este posibil ca patrupedul dumneavoastră să fi răcit din cauza imunității scăzute, a alimentației care nu-i asigură necesarul de minerale și vitamine. Apoi, chiar dacă ziua este, încă, destul de frumos, soarele nu mai încălzește atât de puternic, iar în timpul nopții, temperatura scade. În plus, este posibil ca în locul în care stă să fie și curenți de aer.

Măsuri. Veterinarul vă recomandă să adăugați în hrana câinelui un complex de vitamine și minerale, pe care să le procurați de la o farmacie veterinară. Eventual să purtați o discuție și cu veterinarul care îl vaccinează. Iar dacă este un câine sensibil, ar fi bine să-l îmbrăcați într-o hăinuță specială. Totul, din cauză că animalele, ca și oamenii, au nevoie de un confort termic în perioada rece, dar și de vitamine și minerale care să ducă la creșterea rezistenței organismului.

Atenție și la căpușe! Având în vedere că în această perioadă, căpușele pot ataca din nou, dacă ați găsit așa ceva la câinele dumneavoastră, medicul vă recomandă să eliminați căpușa imediat. Apoi, va trebui să vă supravegheați câinele câteva zile, iar dacă nu vă descurcați, va trebui să apelați la serviciile unui veterinar, pentru a vă ajuta animalul să depășească situația. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Fun : De ce sunt câinii mai buni ca femeile
Pagina a fost generata in 0.5523 secunde