Ce facem dacă nu găsim certificatul de naștere

479
2
Ce facem dacă nu găsim certificatul de naștere - certificat-1383688482.jpg

Articole de la același autor

"Nici măcar nu știu ce s-a întâmplat și cum a putut să-i dispară din sertarul cu acte certificatul de naștere mamei mele. Problema e că actul e eliberat în județul Timiș. De la Starea Civilă Constanța mi s-a spus că tot acolo trebuie să mergem, după duplicat. Dacă mama, femeie bătrână, are domiciliul în Constanța, nu se poate rezolva problema între Starea Civilă Constanța și oficiul din Timișoara? A. Ionescu".

v v v

Este adevărat că un asemenea demers, având în vedere distanța, presupune efort și cheltuieli destul de mari, însă Rodica Crăciun, șefa Stării Civile Constanța ne-a confirmat că solicitarea pentru obținerea unui duplicat de pe certificatul de naștere trebuie să se depună la Oficiul de Stare Civilă unde s-a înregistrat nașterea. Din păcate, nu se admit derogări de la această reglementare.

Ca documente care să însoțească cererea de eliberare a duplicatului, buletinul de identitate sau actul de identitate, în original, al solicitantului este suficient.

Taxa este de 15 lei, iar duplicatul se va elibera în următoarele trei zile. Pentru situații deosebite, se poate plăti o taxă de urgență, de 34 de lei, iar certificatul va fi obținut în maximum 24 de ore. 

Comentează știrea

admirator
13 iunie 2014
dar ia povestiti dvs.

ce trebuie facut daca un certificat (de nastere, casatorie) este gresit. Aveti curaj?

Cetatean
21 noiembrie 2014
Multa ATENTIE la ridicarea ACTELOR!!!

Rectificarea actelor gresite la organul care l-a emis... De obicei aveti obligatia sa verificati actele cand le ridicati. Orice functionar mai greseste

Răspuns la: dar ia povestiti dvs.
Adăugat de : admirator, 13 iunie 2014
ce trebuie facut daca un certificat (de nastere, casatorie) este gresit. Aveti curaj?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Social : De ce nu se mai căsătoresc constănțenii
Pagina a fost generata in 0.9694 secunde