Este rău să înfofolim câinii, pe ger?

240
Este rău să înfofolim câinii, pe ger? - esterau2-1391349594.jpg

Articole de la același autor

"Avem un Boxer, e învățat să-l scoatem zilnic la plimbare, oricât ar fi de ger sau de cald. Nu i-am pus niciodată vreo hăinuță pe ger, dar zilele astea, fiind un frig exagerat, i-am făcut noi ceva dintr-o haină de blană mai veche. Toți au râs de noi, unii ne-au avertizat că-i scade rezistența la frig dacă-l înfofolim, în plus, l-am simțit stresat și mergea cam împiedicat. Tot ce ne dorim e să nu-i facem rău, îl iubim tare mult. Alexandra" 
Când vremea este geroasă, în mod special rasele de câini al căror păr este scurt, așa cum este și Boxer-ul (când este exclusă po-sibilitatea de a fi protejați natural, de propria blană), e bine să poarte o hăinuță adecvată, dacă sunt scoși la plimbare, precizează medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu.
Nici lăbuțele nu trebuie ignorate
Mai mult decât atât, în zilele geroase, și lăbuțele trebuie să se bucure de atenția stăpânilor, cu atât mai mult atunci când chiar patrupedele transmit semnale că le-au înghețat. În astfel de situații, câinele poate fi obișnuit să poarte ghetuțe speciale, care se pot procura, de asemenea, din pet-shop-uri. Iar dacă nu v-ați gândit la asta, ar fi bine ca, după plimbare, să-i curățați bine ghemotoacele de zăpadă care se adună între pernuțele de la lăbuțe, din cauză că acestea le provoacă dureri în timpul mersului. Iar pentru a evita asta, chiar dacă animalul nu poartă ghetuțe, înainte de a ieși din casă îi puteți aplica un strat subțire de vaselină sau cremă mai grasă pe lăbuțe.
Apoi, la întoarcerea acasă, aveți grijă să curățați foarte bine lăbuțele, pentru a evita ca animalul să lingă resturile de cremă sau sarea folosită la deszăpezire. La fel de important este să verificați tot corpul animalului, pentru a vă convinge că nu prezintă zone degerate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Așa tratezi câinele răcit
Pagina a fost generata in 0.5129 secunde