Medicul de gardă

Ce complicații dă hernia

252
Ce complicații dă hernia - mediccecomplichernie2-1391354646.jpg

Articole de la același autor

"Fac sport, uneori exagerez și am observat niște umflături care îmi dau dificultăți la mers. Uneori sunt mai mari, alteori se retrag. Ai mei spun că am făcut hernie și m-au programat la medic, dar eu  nu m-am prezentat. E adevărat că hernia dă complicații serioase?" - ne-a întrebat o cititoare în vârstă de 34 de ani.
Înainte de a ne spune ce complicații pot să apară dacă bolnavul amână să se trateze, dr. Ecaterina Marga, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat, în termeni cât mai accesibili posibili, că hernia nu este altceva decât  exteriorizarea unui organ (sau a unei părți din organ) din cavitatea în care se găsește în mod normal, printr-un punct slab în stratul muscular al acelei cavități.
Când se complică lucrurile
 Dacă persoana care sesizează așa ceva nu se adresează unui medic, în lipsa unui tratament, herniile încep să se mărească și să dea complicații. Iată câteva dintre acestea: încarcerarea - apare când hernia nu mai poate fi micșorată și este cauzată de dezvoltarea unor aderențe ale intestinului la sacul herniar. Din păcate, în astfel de situații există riscul să apară o altă complicație, respectiv strangularea – care este  cu adevărat o urgență chirurgicală. De asemenea, netratate, herniile pot duce la peritonite herniare (perforarea intestinului strangulat), dar și la o serie de alte complicații, cum sunt tulburările de ritm cardiac, tahicardia etc. 
Important! Chiar dacă vorbim de complicații mai rare, adică lezarea structurilor testiculare cu afectarea funcției reproductive, lezări de nervi cu instalarea paresteziilor), medicul recomandă ca încă de la primele semne, persoana în cauză să ceară părerea unui specialist, pentru a se convinge dacă este sau nu vorba despre hernie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6749 secunde