Verifică-ți sănătatea inimii, printr-un test gratuit!

1212
Verifică-ți sănătatea inimii, printr-un test gratuit! - fondcampanieinima-1382641432.jpg

Articole de la același autor

Respirație dificilă la efort, tulburări de ritm cardiac sau bătăi rapide ale inimii sunt doar câteva dintre simptomele specifice unei boli de inimă. Diagnosticate la timp, bolile coronariene pot fi ținute sub control astfel ca bolnavii să poată duce o viață normală, fără teama complicațiilor care le pun în pericol sănătatea. Fiecare pacient care ajunge într-un cabinet de cardiologie face un pas important pentru sănătatea sa, spun specialiștii. Cu cât aceste controale sunt făcute mai devreme, unele chiar preventiv, cu atât riscul ca o boală de inimă să surprindă "cu garda jos" un pacient este mai mic. La Constanța, circa 40% din pacienții admiși pentru spitalizare care suferă de boala coronariană decedează sau sunt reinternați pe parcursul unui an, ceea ce denotă faptul că grija pentru sănătatea inimii trebuie luată cât mai în serios. De aceea, constănțenii care au nevoie de investigații în acest sens își pot efectua teste gratuite în cadrul Centrului Medical Iowemed, până pe 30 decembrie. "Prin programul «Iowemed la inima ta», Centrul Medical Iowe-med susține prevenirea și com-baterea bolii coronariene în rândul pacienților. Până pe 30 decembrie, constănțenii de peste 35 de ani pot să beneficieze gratuit de EKG și măsurarea tensiunii pentru depistarea precoce a bolii coronariene. Medicii specialiști le vor pune la dispoziție aceste teste, iar dacă rezultatul testului indică prezența unui risc crescut pentru pacient, acesta va beneficia de o consultație gratuită la medicina internă, pentru recomandări și investigații amănunțite", explică dr. Ionica Ciortan, directorul Centrului Medical Iowemed Constanța. Campania se desfășoară după următorul program: de luni până vineri, între orele 13.00 - 15.00, și sâmbăta și duminica, între orele 10.00 - 18.00.

De ce este nevoie de aceste teste

În ciuda numeroaselor mijloace de diagnosticare disponibile în prezent, este foarte greu de prevăzut dacă o boală coronariană va apărea sau va progresa. De aceea, obiectivul principal al acestor examene constă în evidențierea sau excluderea unei boli coronariene. Dacă boala este exclusă, trebuie căutate alte cauze ale durerilor toracice. "Un rezultat negativ, fără probleme ale circulației sanguine, este valabil numai în momentul examinării, neputând prezice ce se va întâmpla în viitor. Dimpotrivă, un rezultat pozitiv, cu tulburări circulatorii evidente, arată un pericol iminent și poate antrena și alte măsuri. Tratamentul depinde de gravitatea și răspândirea bolii. Medicul trebuie să decidă care este măsura potrivită în fiecare caz", completează medicul.

Ce știi despre boala coronariană

Un scor ridicat al testului este unul din principalii factori de risc pentru boala coronariană.

România este pe locul 3 la nivel european în privința deceselor din boli cardiovasculare, acestea reprezentând 60% din decesele înregistrate anual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Susține inimile mamelor!
Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Lipsa sexului înseamnă boli de inimă
Pagina a fost generata in 1.466 secunde