Cum se tratează "ciuperca piciorului"

411
Cum se tratează

Articole de la același autor

Dacă alegeți să vă relaxați la piscină, trebuie să țineți cont de regulile de igienă care să vă ferească de infecțiile fungice, precum ciuperca piciorului sau micozele unghiilor. Acestea sunt favorizate de climatul cald și umed, încălțămintea strâmtă care păstrează piciorul umed, lezarea unghiei sau purtarea unghiilor artificiale, folosirea băilor sau dușurilor publice fără utilizarea șlapilor pentru duș, bazinelor de înot sau piscinelor.

"Mâncărimea este principalul simptom, iar scărpinatul favorizează extinderea ciupercii pe suprafețe mai mari. În cazurile în care boala este avansată pielea poate crăpa, în special în zona călcâielor, apărând fisuri ce jenează la mers și care pot conduce, în timp, la infecții bacteriene. Micozele unghiilor se manifestă cel mai adesea prin disconfort local, durerea fiind de obicei absentă.

De asemenea, se observă pete galbene la nivelul unghiei și patului unghial, apariția unei unghii noi, decolorate, subțiate, sub unghia afectată de infecție.

Unghia are aspect fragil, este casantă și îngroșată. Pentru aceasta din urmă, tratamentul începe cu îndepărtarea unghiei și continuă cu aplicații locale pentru prevenirea răspândirii infecției.

Pentru ciupercile piciorului se folosesc unguente cel puțin pentru o lună", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5028 secunde