"Trusa de vacanță" cu remedii naturiste

140

Articole de la același autor

Cu ajutorul homeopatiei și al tratamentelor naturiste se pot trata și vindeca boli cronice pentru care fie că nu există un tratament, fie că pacientul nu mai răspunde la tratamentul alopat, cum ar fi: alergiile, dureri de cap și migrene, probleme digestive, boli de piele, dar și efectele insolației sau ale arsurilor solare cauzate de expunerea exagerată la razele ultraviolete. Așadar, iată ce trebuie să conțină "trusa de vacanță" cu remedii naturiste.

"Ceaiul de mentă, ceaiul de zmeură sau sucul de aloe vera poate avea un efect de răcire imediată a organismului uman supraîncălzit. Pentru arsurile solare se recomandă comprese reci cu ceai de pătlagină.

Spălați porțiunea de piele afectată cu apă rece, iar apoi aplicați 1-2 picături de ulei de levănțică. Se mai pot utiliza comprese cu apă rece sau cu gel de Aloe, ceai din rădăcini de nalbă mare, semințe de gutui, lapte degresat sau iaurt, cu care se umezește un prosop moale, aplicat pe arsuri timp de 20 de minute. Dacă arsurile sunt pe pleoape, se pun comprese reci cu mușețel sau gălbenele.

Consumați alimente bogate în vitamina A, C și E, precum și alimentele bogate în antioxidanți, așa cum sunt roșiile, mai ales dacă vă expuneți la soare în mod constant.

Atenție, însă, la episoadele repetate de insolație sau arsuri solare, deoarece cresc riscul dezvoltării cancerului de piele", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie, competențe în homeopatie și apifitoterapie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează "ciuperca piciorului"
Vineri, 20 Iunie 2014
Stire din Cultură-Educație : Uraaaa! A venit vacanța mare!
Pagina a fost generata in 0.5461 secunde