Medicul de gardă

Pot fi tratați bebelușii cu "homeopatice"?

156
Pot fi tratați bebelușii cu

Articole de la același autor

"Am un bebe de o lună, probabil din cauza curentului are probleme cu respirația, năsucul… Doamna doctor pediatru mi-a dat, deocamdată, homeopatice. Pot fi tratați bebelușii cu așa ceva? Eu știu că astea sunt pentru întărire…" - întreabă o cititoare.

v v v

Într-adevăr, medicamentele homeopatice au rolul de a stimula sistemul de apărare al organismului, dar și de a ajuta pacientul să aibă o perioadă de covalescență scurtă, ne-a explicat dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Homeomed. Însă, trebuie precizat că acest tip de tratament se aplică, de sine stătător, în cazurile care nu prezintă gravitate, chiar și al bebelușilor (neexistând vreo contraindicație în general, deci și nici în cazul nou-născuților).

Însă, în niciun caz administrarea homeopaticelor nu trebuie să se facă… după ureche, ci numai la recomandarea medicului. Totul, din cauză că, deși nu există contraindicații, medicul trebuie să aibă în vedere dacă pacientul mai urmează și un tratament medicamentos. Însă, întreaga patologie acută a copilului sau a adultului poate fi tratată numai prin homeopatie. De asemenea, și în cazul afecțiunilor cronice, precum astmul sau eczema, tratamentul cu homeopatice poate rezolva cele mai multe dintre probleme. Totul este ca prescripția să fie făcută de un medic.

Important! Medicamentele homeopatice sunt autorizate de Agenția Națională a Medicamentului, în urma unor testări specifice și înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Când se recomandă remediile homeopate
Pagina a fost generata in 0.4799 secunde