Copiii nu mușcă bine? Duceți-i din timp la dentist!

225
Copiii nu mușcă bine? Duceți-i din timp la dentist! - fonddinticopii-1632920706.jpg

Articole de la același autor

Medicii dentiști spun că rezolvarea problemelor de mușcătură la vârsta copilăriei este chiar indicată, deoarece în primii lor ani de viață oasele sunt încă în creștere. Tocmai de aceea, ortodonția la copii va fi mai eficientă și mai rapidă.

Desigur, de foarte multe ori, în timpul copilăriei, apar modificări în dezvoltarea oaselor și în poziția dinților care pot duce la probleme de mușcătură. Ortodonția la copii este tratamentul care le permite medicilor să corecteze aceste tulburări de la o vârstă fragedă. Pentru a ghida creșterea osoasă, se va corecta, în prima fază, poziția maxilarelor și a dinților sau se vor alinia dinții pe arcadă. O relație corectă între dinții superiori și inferiori îi permite copilului să exercite funcțiile gurii în mod normal.

Apoi, acționarea de la o vârstă fragedă face posibilă tratarea problemelor, împiedicându-le să progreseze și să se înrăutățească. Potrivit dr. Camelia Buga, există multe motive pentru care ortodonția poate fi necesară pentru copii. La această vârstă, avantajul este faptul că oasele sunt încă în creștere și dinții se adaptează. Acest lucru permite utilizarea aparatelor pentru a rezolva multe situații de malocluzie, cum ar fi următoarele: palat ogival sau îngust, mușcătură deschisă (dinții superiori și inferiori nu intră în contact la închiderea gurii), mușcătura încrucișată (dinții inferiori sunt situați în afara dinților superiori la mușcare). La acestea se adaugă poziționarea proastă a dinților, care sunt situați, în cele mai multe cazuri, în afara arcului dentar, înghesuiți sau strâmbați.

Cert este că în orice fel de astfel de situații, dentistul pune diagnosticul de malocluzie, dar numai după o examinare orală și studii complementare. În orice caz, există unele simptome pe care chiar și părinții le pot observa, care sugerează necesitatea ortodonției la copii. De exemplu, pierderea prematură a dinților de lapte este unul dintre ele.

De asemenea, există unele obiceiuri disfuncționale, cum ar fi suptul degetului mare, rosul unghiilor, utilizarea biberonului sau a suzetei după doi ani, respirație pe gură, înghițire atipică. În alte situații, copiii întâmpină dificultăți în pronunțarea unor foneme și dinți ori sunt înghesuiți, rari, ori strâmbi. Bineînțeles, micii pacienți se pot confrunta cu durere sau probleme la mușcătură sau mestecat. Acesta este motivul pentru care, este important să observați procesul de erupție dentară și modul în care copiii mestecă, înghit și vorbesc, pentru a descoperi aceste situații cu potențial grav. În acest fel, puteți informa medicul dentist cât mai curând posibil, iar acesta va putea identifica problemele dacă ele într-adevăr există. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.244 secunde