Gălbenelele, remediu pentru diferite probleme ale pielii

262
Gălbenelele, remediu pentru diferite probleme ale pielii - galbenelele1-1632920756.jpg

Articole de la același autor

Știați că gălbenelele pot fi folosite ca remediu natural pentru diferite probleme ale pielii, dar și gastrite, afecțiuni hepato-biliare și tulburări menstruale? Specialiștii spun că remediile cu gălbenele sunt folosite în diferite sisteme de medicină complementară și alternativă, în principal pentru arsuri, tăieturi, erupții cutanate, dermatită și varicoză. Acestea sunt, de asemenea, utilizate ca parte a tratamentului pentru pielea uscată, înțepăturile de albine și ulcerele piciorului.

Uleiul esențial de gălbenele este utilizat pentru calmarea sistemului nervos central și tratarea rănilor. Extractul de Calendula găsit în uleiuri, unguente și tincturi poate fi utilizat local pentru a trata rănile și ulcerațiile. Totodată, ceaiul de gălbenele se poate aplica pe piele pe o compresă de pânză sau cu o sticlă de pulverizare.

În același timp, extractul de Calendula este cunoscut pentru proprietățile sale antifungice și antimicrobiene. Într-un studiu cu eprubete, uleiul din florile de gălbenele s-a dovedit eficient împotriva a 23 de tulpini fungice de candida, o ciupercă frecvent întâlnită care poate provoca infecții orale, vaginale și cutanate. Un alt studiu a indicat faptul că extractul de Calendula inhibă creșterea leishmaniei, parazitul responsabil de leishmanioză - o boală care poate produce răni ale pielii sau poate afecta organele interne, cum ar fi splina, ficatul și măduva osoasă. În plus, extractul de gălbenele este utilizat pe scară largă în produse cosmetice, inclusiv creme și unguente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9054 secunde