Simțiți nevoia de a mânca gheață? Aveți grijă la sănătatea dumneavoastră!

824
Simțiți nevoia de a mânca gheață? Aveți grijă la sănătatea dumneavoastră! - gheata1-1632920800.jpg

Articole de la același autor

Pagofagia este dorința de a mânca gheață sau de a consuma băuturi răcite cu gheață. Aceasta poate fi cauzată de o tulburare neurologică sau de un deficit mintal, sunt de părere medicii. Cu toate acestea, au existat cazuri de persoane fără boli anterioare care au dezvoltat această afecțiune. Care sunt consecințele pagofagiei și de ce apare? Se pare că nu există articole științifice care să avertizeze populația asupra posibilelor efecte nocive ale consumului de băuturi reci asupra sănătății.

Cu toate acestea, potrivit unui articol publicat în Jurnalul European de Fiziologie Aplicată, ingestia acestui tip de lichid produce modificări în termoreglarea organismului. Consecințele acestor modificări pe termen mediu sau lung sunt necunoscute.

Pe de altă parte, unii susțin că aportul de alimente la temperaturi foarte scăzute crește termogeneza și arderile calorice. În același timp, această creștere nu este suficient de mare pentru a recomanda acest tip de practică într-o cură de slăbire. Specialiștii mai spun că această obsesie are cauze multiple, iar una dintre ele ar putea fi lipsa de fier din organism. Potrivit doctorulzilei.ro, pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală bariatrică pot prezenta un risc mai mare de a suferi acest tip de tulburare. Uneori, la femeile gravide, această afecțiune poate fi relativ frecventă. Oricum, dincolo de problemele care pot fi cauzate de existența anemiei asociate cu acest fenomen, pagofagia în sine nu este periculoasă pe termen mediu sau lung. Numai în cazul în care pacientul simte dorința de a mesteca gheață, această afecțiune poate fi periculoasă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.44 secunde