Concurs Copil de doi ani, suspect de gripă nouă, a murit la Botoșani

526
Copil de doi ani, suspect de gripă nouă, a murit la Botoșani - 230d3f2da3725a5fb189b0df8f5a6e12.jpg

Articole recomandate

Bilanțul realizat de Ministerul Sănătății arată că, la ora actuală, numărul românilor con-taminați cu virusul gripal AH1N1 a ajuns la 1.335, numai în cursul zilei de duminică fiind depistate 82 de cazuri.
Astfel, au fost confirmate îmbolnăviri în Suceava, Bacău, Brașov, Dolj, Harghita, Buzău, Vaslui, Cluj, Olt, Maramureș, Giurgiu, Ilfov și Dâmbovița.
Pentru că numeroase cazuri au fost constatate în colectivități școlare, Ministerul Sănătății a dispus suspendarea orelor de curs din nouă instituții de învățământ din Arad, Bacău, Dolj, Suceava și București.
Autoritățile din Botoșani au demarat o anchetă, după ce o fetiță de doi ani, suspectă de infectare cu virusul AH1N1, a murit.
Potrivit directorului medical al Direc-ției de Sănătate Publică Botoșani, Gheorghe Apetroaie, copilul de doi ani avea simptome clare de gripă porcină în momentul în care a fost adus la spital. Simptomatologia debutase cu două ore înainte de a fi transportat la unitatea spitalicească, iar la două ore de la internare a murit. Luni dimineață va fi efectuată necropsia. Potrivit repre-zentanților Ministerului Sănătății, nu se știe exact cauza care a provocat decesul copilului, momentan nefiind efectuat examenul anatomopatologic, pentru că nu i se găsesc părinții.
Un alt copil în vârstă de nouă ani, tot din Botoșani, se află momentan în stare foarte gravă, după ce a intrat în șoc anafilactic. Acesta a fost internat în spital la secția de epidemiologie cu simptome de gripă porcină, iar medicii i-au administrat antibiotice.
În județul Constanța, numărul persoanelor afectate se menține la 25, astăzi urmând să se reia cursurile în Școlile 14 și 19, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a anunțat că le suspendă, după ce un angajat a fost depistat cu gripă porcină.
Autoritățile recomandă persoanelor care se simt rău și au simptome de gripă să se prezinte, de urgență, la medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.682 secunde